En prisvärd matupplevelse till sjöss

Restaurangupplevelser behöver inte bara äga rum på land. Är du sugen på en matresa till havs kan du ta en dagskryssning med Eckerö Linjen till Åland. På båtens fyra restauranger kombineras säsongens råvaror med en utsikt över Ålands hav. Ambitionen är att måltiden ska vara en riktig helhetsupplevelse.

Eckerö Linjen har under åren höjt ribban för vad som kan förväntas av en dagskryssning. De senaste åren har fokus legat på maten. Restaurangerna ombord jobbar med lokala råvaror från Åland och Roslagen, och menyerna präglas av säsong och tillgång på råvaror. Något som Joakim ”Jocke” Nordberg, köksmästare på M/S Eckerö, månar extra mycket om.

- Råvaror efter säsong betyder också råvaror när de är som bäst, och så långt som möjligt vill vi främja de småskaliga producenterna i våra närregioner i Sverige och på Åland, säger han.

Ombord finns fyra restauranger. Här hittar man à la carte i Restaurang Rospiggen, husmanskost i Kafé Käringsund, grillrätter (sommartid) i Bistro Byholma och säsongsanpassad buffé med svenska och åländska delikatesser i Buffé Bornholm. Varje restaurang kombinerar det klassiska köket med inslag av nya smaker.

- Vi följer trender, diskuterar idéer och jobbar kontinuerligt med kompetensutveckling. Som ett exempel har vi haft förmånen att vid ett par tillfällen jobba med en av Sveriges bästa kockar, Paul Svensson. Fokus låg på den visuella upplevelsen där Paul inspirerade till att med enkla medel skapa tilltalande uppläggningar, berättar Jocke.

Stor vikt läggs även vid dryckerna, där man bland annat har ett djupgående samarbete med det italienska vinhuset Zonin, som står för ”Ship’s Wine” och ”Captain’s Choice”.

Under dagskryssningen kan man givetvis även njuta av solen ute på däck och shoppa loss i taxfreebutiken. Här finns allt från kända parfymmärken till lokalt hantverk. Och varför inte slå klackarna i taket i bar Klubb Kuling? För de allra minsta finns piratrummet Skepp o’skoj där ett sjörövarskepp med rutschbana, klättervägg och annat skoj väntar.

Mer information och bokning: eckerolinjen.se

I samarbete med Eckerö Linjen.