Ett resande cirkussällskap besöker Skansen

Cirkusdirektören Madame Malin tar publiken med på en hisnande resa i cirkusens värld, och clownen Anna-Klara gör sitt yttersta för att hjälpa till - eller kanske inte. Här möter man den underbara, förtjusande primadonnan Miss Elli svävande i trapetsen. De fyra systrarna Las Chicas blandar rockringar, poi, stav och golvakrobatik till en magisk dans. Konsten att balansera på en slak lina utförs av Inga och ibland Oona.


Däremot är det tveksamt om jonglörerna Kapten Paddok och bröderna de Pontare, ska få någon ordning på sin akt. Publiken får leva i spänning. Hur ska det gå? Oavsett så får de följa med i nästa nummer då Piraterna från Caribien tar fram stormseglen i en fartfylld akt högt över manegens golv. Cyklisten Eddie Marx har bara har ett hjul men sätter förmodligen ett oslagbart världsrekord när han tar sig upp till en helt ny nivå, om nu inte Magiske Nic har trollat bort hans hatt. Madam Malin dompterar hästar och skalbaggar med fast hand och dubbeltrapetsparet Saga och Lisa gör ett hisnande nummer högt över publikens huvuden.


De medverkande artisterna är ungdomar i tonåren och rekryterade från cirkusskolor runtom i Stockholm. Många har varit med i tidigare säsonger. Föreställningen håller en mycket hög nivå och roar 12-åringar likväl som småsyskon från 3 - 4 år. Skansens barncirkus har gett föreställningar sedan 1974, under många år som Cirkus Brage. Cirkusen driver också öppen cirkusskola på sportlovet och på lördagar i mars och april. De som medverkar är födda mellan 1994 och 1999. Producent för cirkusen är Maria Kirsch, Skansen, och konstnärlig ledning och regi står Jan Norrman från Cirkus Normal för.
Hillevi Berg ansvarar för scenen. Ljud- och ljustekniker är Linn Andersson, Corinna Krikonenko och Philip Öhlund. Inhoppare för tekniken är Christoffer Flemström.


Mer information om: Skansen

Premiär söndag 22 januari kl 12
Genrep lördag den 21/1 kl 14
Föreställningar söndagar kl 12 & kl 14 den 22 januari till 29 april.