Fokus på lax och entrecote när Le Rouge byter ägare

Nu tar Bockholmengruppen (Nytorget 6, Nybrogatan 38 med fler) över rodret på anrika Le Rouge i Gamla Stan. Tanken är att bredda målgruppen och förvalta arvet på sitt eget sätt, bland annat med fokus på entrecote och lax. Snart öppnar de även upp gamla Le Bar, som får nytt namn och koncept i samma anda som gruppens populära kvarterskrogar.
- Det finns en tydlig linje i det vi gör, säger Mathias Pilblad som är före detta landslagskock och Bockholmengruppens matkreatör.

På Le Rouge, som nyöppnade den 15 oktober, är det menyn som genomgår den största förändringen. Inte mindre än nio olika typer av nötentrecote finns numera att hitta vid sidan om laxen; två huvudråvaror som präglas av eko-tänk och kompletteras med valfria såser och tillbehör.

- Vi vill göra rätterna mer up to date och erbjuda en stor mängd såser och smaker. Där sticker vi ut jämfört med andra krogar som är duktiga på kött. Vi satsar även på många grönsaksgarnityrer för alla som är nyfikna på att äta mer vegetariskt, berättar Mathias.

Stort fokus blir det också på vinerna, som ska hålla en rimlig prisnivå för att fler ska kunna dricka ”bra grejer”. Så småningom kommer baren att renoveras och få mer av en vinkällarkänsla, men i övrigt har de nya ägarna valt att bevara den anrika Moulin Rouge-miljön i samma manér.

- Jag känner en enorm respekt för lokalen och hoppas att den kommer att se likadan ut i många år till. Ursprunget är dragningskraften och hjärtat i Le Rouge, och det är grymt kul att få vara med och dra det vidare.

Målet är nu att fånga upp en större publik och att i framtiden eventuellt kunna hålla öppet även på söndagskvällar.


Le Rouge

Vill locka stockholmare till Gamla Stan
Ännu mer publik blir Österlånggatan 17, gamla Le Bar, som öppnar senare i år på markplan runt hörnet från Le Rouge. Förebilden är de superpopulära syskonen Nytorget 6 och Nybrogatan 38, där det mesta kostar under 200 kronor och tillgängligheten är stor. På nytillskottet i Gamla Stan ska såväl turister som folk från alla stadsdelar trivas, något som inte alltid har varit en självklarhet i området.

Själv har Mathias stor respekt för krögarna som har etablerat sig här.

- Gamla Stan förtjänar otroligt mycket bättre rykte. Många har känt sig lite för ”fina” för stadsdelen, det är dags för stockholmare att inse hur härlig den är!

Österlånggatan 17 öppnar i december 2015.

Mer information: Restaurang Le Rouge, Österlånggatan 17