Fotbolls-EM på stan

Äntligen är det dags för EM-slutspelet i fotboll. Som vi har väntat. Och för dig som tycker att fotboll ska upplevas tillsammans publicerar vi här listan på de bästa ställena att följa turneringen på. Både riktiga sportbarer och vanliga ställen som har EM-specialare. Klicka på respektive rubrik för mer information om stället.

Retro (Vasastan, Söder)

Retros barer kommer garanterat vara en av stans bästa ställen att se slutspelets alla matcher på. De sänder allt, på många och stora skärmar.


Retro Sveavägen, Retro Bondegatan

Gården Bar & Grill (City)

På Stockholms största uteservering har TV4 valt att bygga sin EM-studio. Alla matcher kommer att visas på storbildsskärm. Även fan-arena med aktiviteter och underhållning på scen. Öppet varje matchdag 16-24.

The Crib (City)

Cribbet på Sveavägen är en relativt ny sportbar med riktigt stora hd-skärmar. Den klassiska sportbarmenyn håller högre klass än vad man kan förvänta sig, men skynda dig om du vill boka bord.


The Crib

Obaren (Östermalm)

Visar alla matcher utom grupp A på en 4,5 meter bred filmduk. Erbjuder en enastående EM-burgare med pommes och en Brewski för 125 kr.

Stars & Stripes (Södermalm)

Södermalms senaste tillskott på sportbarskartan heter Stars & Stripes. Här finns gott om skärmar att följa EM på. Fräsch miljö och trevlig personal bäddar för lyckad tillställning.


Stars & Stripes

BallBreaker (Gärdet)

Ett av stans största nöjespalats heter BallBreaker. Kombinera EM med bowling, simulatorer, biljard eller bilbaneracing. Garanterad succé!

Nalen (City)

Sänder Sveriges gruppspelsmatcher på storbild och förstklassigt ljud i Stora Salen. Har en speciell EM-meny under kvällen med priser runt hundringen. Gratis inträde. 18 årsgräns. Mer information här.


Nalen

The Tudor Arms (Östermalm)

Varken flest eller störst skärmar, men utnämnt till den bästa puben i världen utanför Storbritannien. Det säger en hel del om Tudor Arms.

Clarion Hotel Stockholm (Södermalm)

Clarion brukar alltid styra upp välarrangerade visningar av Sveriges matcher i stora mästerskap, och denna gång blir inte något undantag. Sveriges gruppspelsmatcher visas, och går vi vidare så blir det säkert mer. Beställ maten i förväg så har ni den lagom till matchstart.

Rival (Södermalm)

13 matcher visas (inkl. Sveriges så klart) på en 6 x 3,4 meter stor filmduk. Sköna sittplatser utlovas. Tyvärr inträde på 120 kr.

Imperiet (Södermalm)

Imperiet sänder alla matcher på storbildsskärmar i matsalen, loungen och café-delen. Om Sverige spelar kan du även ta hissen upp till våning 26 och Och Himlen Därtill som visar Sveriges matcher i skybaren.


Imperiet

Pontonen (Trattorians uteservering, Kungsholmen)

Så länge vädret håller vad det lovar så sänder Pontonen EM-matcherna.

Trädgården (Södermalm)

Populära Trädgården visar Sveriges matcher, samt finalen, på gården vid långbord. I cocktailbaren sänds övriga matcher. Ett minus för inträdet på 100 kr under Sveriges matcher och finalen.

The Flying Horse (Sveavägen, Odengatan)

The Flying Horse är två nya pubar i stan. Här är lite fräschare och modernare än andra pubar i stan. Sänder alla matcher.


The Flying Horse

Debaser Medis (Södermalm)

Matcherna ska visas på vad som enligt källor ska vara norra Europas största skärm. Låter helt klart lovande.

Cliff Barnes (Vasastan)

Cliff visar alla matcher utom de på söndagar.

Strand Restaurang (Södermalm)

Visar de flesta matcher. Trevligt läge vid vattnet.

Blekholmen (City)

Har extraöppet månaden den 11:e då Sverige möter Ukraina. I övrigt visas de flesta matcherna.

O'learys (Centralstation, Kungsholmen, Södermalm, Östermalm)

Sist, men kanske allra självklarast bland tipsen kommer den allra mest rutinerade sportbarsaktören - O'learys.

Foto: Allianz Arena