Från bilbrand till restaurang

Välrenommerade kockarna Jim Hammargren och Jacob Nermark Hjelm förlorade sin food truck i en explosionsartad bilbrand februari 2015 - endast tre dagar efter öppning. De bestämde sig dock för att inte ge upp drömmen, men att sluta rulla runt och istället etablera sig på Surbrunnsgatan.

- Vi kommer absolut komma tillbaka, lovade Jim Hammargren och det gjorde de. Resultatet är en ambitiös liten krog med endast 17 bokningsbara platser och intim bar för spontanhäng. I hemtrevlig miljö med pinnstolar, vävda mattor och konstprydda väggar serveras innovativa smårätter som gränsar åt fine dining.


Jim & Jacob

Menyn förändras beroende på säsong och utbud; här läggs fokus på råvaran och inspiration hämtas från hela världen med tonvikt på det nordiska och franska köket. Med priser som varierar från 45 till 145 kronor kan gäster välja mellan spännande smaker såsom falafelsliders, hjorttartar och lax tataki. För den som har svårt att bestämma sig erbjuds en "Beslutsångest"-meny med ett urval av sju tapasaktiga rätter.

Atmosfären är avslappad i sann hemma-hos-anda, och i baren serveras ett utbud av öl från lokala mikrobryggerier, samt vin och drinkar till afterworken eller efter middagen.

Mer information: Jim & Jacob