Grand Central blir signaturhotell - förenas med Vasateatern

Grand Central by Scandic förenas nu med Vasateaterns anrika lokaler och blir Scandics andra signaturhotell. Tillsammans med teatern blir hotellet en händelserik eventscenen för musik och teater mitt i Stockholm city. Därmed öppnas dörrarna till en ny värld av kultur, konst och musik.
- Det här är hotellet där det alltid händer något, säger Helena Söderberg, hotelldirektör Grand Central.

Grand Central öppnade i Stockholms teaterdistrikt år 2011 och har utformats för den medvetna och sociala resenären. Gemensamma ytor såsom lobby, bar och restaurang präglas av en internationell och tidlös atmosfär med konst, design och musik. När Grand Central nu blir signaturhotell förstärks konceptet ytterligare genom ett utökat utbud och service.

- Både våra svenska och internationella gäster ställer höga krav på sin hotellvistelse när det gäller mat, design och underhållning. Genom att Grand Central nu blir signaturhotell kan vi gå ännu längre för göra hotellupplevelsen till något alldeles extra, säger Helena Söderberg.

Grand Central har bland annat fått uppdaterad inredning inspirerad av byggnadens historia och det eklektiska Soho i New York. Dessutom förstärks hotellupplevelsen ytterligare genom att gästerna kan mötas av livespelningar i lobbyn medan de checkar in, få tips om de hetaste musikupplevelserna i Stockholm av en Lifestyle Concierge, uppleva en In-Room Bartender som knackar på dörren eller möjlighet att boka en egen privat konsert på rummet.

Praktfulla teatersalonger
I samband med övergången till signaturhotell förenas Vasateatern med hotellet och skapar ytterligare möjligheter för både kulturarrangemang och konferenser i storslagna lokaler. Den praktfulla salongen med anor från 1886 har fått nytt liv och genomgått en totalrenovering för att återfå sin forna glans. Intresset är stort när teatern nu slår upp sina dörrar i Scandics regi.

- Det känns otroligt roligt att få öppna upp teatern igen och låta såväl svenska som internationella gäster återigen få uppleva ett svenskt kulturarv. Vi har många spännande artister och spelningar i höst, bland annat Joe Labero som kommer tillbaka till Stockholm för första gången på många år, avslutar Helena Söderberg.

Under hösten kommer teatern även att hyras ut till olika produktionsbolag som sätter upp musik-, teater- och dansföreställningar.

Mer information: Grand Central by Scandic