Heldagsfestival i Hagaparken stödjer plattform för cancerdrabbade

Den 17 juni går musikfestivalen Electrick Eden av stapeln i Hagaparken. En heldag med fest och musik som även ska föra gott med sig – en del av överskottet går nämligen till plattformen Waroncancer.

Waroncancer startades förra året som en storytellingplattform för cancerdrabbade, ett engagemang som snabbt skapade ett "buzz".

- Det var en betaversion som lanserades, och idag har vi över 150 människor som skriver och delar med sig av sina resor och berättelser - erfarenheter som hjälper tusentals i sin kamp idag och som kommer hjälpa ännu fler framöver, säger Sebastian Hermelin, en av grundarna.

Den 1 juni lanseras en uppdaterad version som kommer att fungera mer som ett online community, ungefär som en kombination av Facebook och Instagram, för alla som är drabbade av cancer.

Heldagsfest bidrar
Några av dem som fått upp ögonen för plattformen är folket bakom EDM-festivalen Electrick Eden, en heldagsfestival som arrangeras i Koppartälten i Hagaparken den den 17 juni. Waroncancer står som mottagare av en del av överskottet.

- Alla som kommer på festivalen får även ett #Waroncancer-armband och blir en ambassadör för det vi försöker skapa, berättar Sebastian.

Eventet kommer att rymma 5 000 personer och bjuda på internationella akter och olika festligheter från lunch till midnatt. Biljetterna släpps den 2 april.

Läs mer om Electrick Eden här.
Läs mer om Waroncancer här.