Hotel Diplomat ställer ut fotokonst för välgörenhet

Fotoutställningen ”Ljus i mörkret” på Hotel Diplomat riktar uppmärksamhet mot det globala problemet med tjuvjakt och illegal handel med djur. Bakom kameran står den kända bevarandefotografen Tom Svensson.

Antalet djur på jorden har halverats på bara 40 år, men det finns hopp. I alla fall om man får tro Tom Svenssons fotoutställning med några av våra mest hotade djurarter. Bilderna presenteras nämligen genom fondbelyst plexiglas som symboliserar att det finns hopp i mörkret – bara vi människor agerar i tid.

- Om vi inte gör något nu kommer framtida generationer endast kunna se våra mest ikoniska djurarter i historieböckerna. Det är en viktig fråga för oss och det känns därför självklart att utställningen ”Ljus i mörkret” visas här på Hotel Diplomat. Vi stödjer kampen mot tjuvjakt och den här typen av arbete ligger helt i linje med vårt arbete med socialt ansvar, säger Anna Cappelen, ordförande Hotel Diplomat.

Hela överskottet från försäljningen av bilderna skänks till stiftelsen Wildhood Foundations arbete med att bekämpa tjuvjakt och illegal handel med hotade djurarter.

Mer information: Hotel Diplomat