Husmansproffs firar 50 år i Vasastan

Tennstopet har serverat svensk husmanskost sedan 1867 och är idag en folkkär klassiker. Nu firar kroginstitutionen 50 år på Dalagatan i Vasastan, och i samband med det lanseras en bok om dess historia – Vi ses på Stopet.
- Den hederliga gamla svenska husmanskosten står sig väl i konkurrensen, säger delägaren Christian Olsson.

Trots nya mattrender och internationella influenser är den svenska husmanskosten ett överlägset förstahandsval bland svenska krogbesökare. Det är inte minst Tennstopet ett starkt bevis på. Här har man jobbat för att bevara de gamla traditionerna.

- Syftet har alltid varit att behålla den fina menyn och kvarterskrogskänslan, vilket jag tycker att vi har lyckats med. Samtidigt som både personal och stammisar varit oss trogna har vi fått in ett yngre klientel - det visar att den hederliga gamla svenska husmanskosten står sig väl i konkurrensen, säger Christian Olsson.

Vi ses på Stopet!
I samband med 50-årsfirandet lanserar författaren Gösta Arvidsson och Carlssons Bokförlag boken Vi ses på Stopet – en berättelse om Tennstopets historia och dess ägare, gäster och om Stockholms kulturhistoria.

- Vi ses på Stopet är en fantastisk bok som kartlägger restaurangens historia och en del av de färgglada stamgästerna, allt från konstnärer, poeter och journalister till den vardagliga öldrickaren. Vår förhoppning är att göra de kommande 50 åren på Stopet lika underhållande som de föregående 50, säger Kristofer Sandström, delägare av Tennstopet.

Mer information: Tennstopet