Här spelas nya sporten padel: "Större intresse än väntat"

Förra året öppnade PDL Center i Frihamnen, Stockholms första inomhuscenter för alla som vill testa beroendeframkallande sporten padel. En relativt ny företeelse som kan liknas vid en blandning mellan tennis och squash. Intresset har varit stort och vd:n Henrik Söderberg ser ljust på framtiden.

Hej Henrik! Hur har det gått sedan ni öppnade?
- Utvecklingen har exploderat. Det är väldigt många fler som har börjat spela padel än vad vi räknat med första året. Vi har startat Stockholms Padelklubb där vi idag har cirka 250 medlemmar, och vårt seriespel för padel är störst i Sverige.

Fortsätter intresset att öka i Stockholm och Sverige?
- Ja, det ökar hela tiden. Just nu är problemet att vi har för få banor. Vi behöver fler hallar så fler kan spela. Hallen i Värtan har högt tryck på sig så man måste vara ute i god tid om man ska kunna boka bra tider.

Vem är padel till för?
- Det fantastiska med padel är att målgruppen är så otroligt bred; alla kan spela. Till skillnad från de flesta andra sporter är tekniken inte avgörande i början, så de flesta kan få till ett ganska bra spel redan efter första timmen. Det är en sport som är enkel, rolig och social.

Vad händer hos er under sommaren?
- Vi pausar den vanliga serien och drar igång vår sommarserie som kommer att hålla på fram till mitten av augusti.
Vi kommer även ha nybörjarkurser för både barn och vuxna samt ett sommarläger för den som vill ha mer intensiv träning.

Hur ser ni på framtiden för padel i Sverige?
- Den ser väldigt ljus ut! Det byggs banor nu som aldrig förr. Vi säljer även padelbanor (Henri Leconte-banor) och har märkt ett otroligt uppsving i försäljningen bara i år. Vi kommer öppna flera nya PDL Centers i Sverige i år och har även ett antal hallar som kommer att franchisa PDL Center-upplägget.

Mer information: PDL Center