Italiensk föregångare öppnar igen

Efter en omfattande renovering öppnar nu Café Milano i uppdaterat format. På nya Café Milano får gästerna ett urbant och personligt italienskt hål i väggen.
- Nu har jag format min mest personliga italienska ristorante, säger krögaren Peter Nordin.

Det var i slutet av 1990-talet som den italienska gentlemannen Vigge Marian för första gången slog upp portarna till Café Milano i Kungsträdgården. Vigge var pionjär för det italienska köket och dess atmosfär och lade därmed grunden för dagens italienska restaurangkultur i Stockholm.

Under sommaren 2015 har restaurangen genomgått en totalrenovering och fått en helt ny miljö och italiensk inriktning. Gastronomin baseras på makarna Peter och Carina Nordins långa erfarenhet av det italienska lantlivet. Menyn innehåller recept hämtade från små byar runt om i Italien, som mammas köttbullar från byn Sant' Angelo in Colle. Ambitionen är nu att visa upp en ny sida av den italienska gastronomin - till enkla priser och med anspråkslöshet och personlighet.

- Efter mer än 25 år som deltidsboende på landsbygden i Toscana, som vinproducent, som tillverkare av olivolja och efter all min tid i toskanska kök, har jag nu format min mest personliga italienska ristorante, säger Peter Nordin.

Mer information: Café Milano