Johanna Wulffs "Fortsättarna" ställs ut på Hotel Diplomat

De senaste åren har Johanna Wulff spenderat med konsnärer som inte pensionerat sig ännu från sina respektive yrken trots att de hunnit fylla 80 år. Detta arbete har mynnat ut i en utställning som visas på hotellet mellan 26e november – 6e januari.

I tre års tid har fotografen Johanna Wulff dokumenterat konstnärer, författare, musiker, skådespelare och andra kreativa människor över 80 år. Hon har följt dem i deras skapande och vardagsliv, på scen, i ateljén, på utställningar och i hemmiljö. Gemensamt är att de alla för länge sedan nått pensionsålder men fortsatt vara verksamma inom sina kreativa yrken.

- Jag ville lyfta fram äldre människor på ett positivt och inspirerande sätt där åldern är oväsentlig. Det är deras drivkraft och energi som är det betydelsefulla, inte deras ålder. Det är en ynnest att få arbeta med det man verkligen brinner för och det har varit otroligt inspirerande att få följa dessa människor, säger Johanna Wulff.

Tanken bakom utställningen är att konstnärer, av alla dess former, drivs av sin kreativitet och de ser sitt arbete som ett sätt att leva. Bilderna i utställningen har blivit till ett dokument över några av våra mest folkkära konstnärer som har betytt otroligt mycket för det svenska kulturlivet, i vissa fall så länge som 70 år. Några av de medverkande i utställningen är Kjerstin Dellert, Gunilla Pontén, Sven-Bertil Taube och Monica Englund.

Johanna Wulff är frilansfotograf baserad i Stockholm. Hon är utbildad vid London College of Communication, Kulturama i Stockholm samt Poppius Journalistskola.