Kommendören satsar på klassisk barbecue

Efter ett år som amerikansk bistro fördjupar sig Kommendören ytterligare i den amerikanska matkulturen. Med barbecue som nytt inslag på menyn satsar restaurangen på att bli det självklara valet för den som är sugen på grillat.

Från och med den 27 november är barbecue ett stående inslag på Kommendören, vilket innebär att menyfavoriterna ”ankleverfylld grisfot” och ”hummer taco” får sällskap av rätter som ”redneck slider med chili relish” och ”hickoryrökt fläskkarré med bluecheesesallad”.

- Vi har rest mycket till USA genom åren, men på senaste tid har vi valt att åka till ställen som amerikanare kallar ”det riktiga Amerika”. Städer som Portland och Charleston har öppnat upp för en matkultur vi förälskat oss i. Det har inspirerat även gamla krogrävar som oss och vi hoppas kunna skapa samma gastronomi och härliga känsla på Kommendören, säger Christian Olsson som är delägare av Kommendören.


Redneck sliders, BBQ och äppelpaj i glas.

Resultatet syns nu i form av nya tillagningssätt, smaker och tillbehör. Istället för att marinera köttet gnider man in det i Kommendörens egna rub, en kryddblandning bestående av paprika, chili, vitlök, chipotle, spiskummin och korianderfrön. Köttet serveras sedan tillsammans med traditionella barbecuetillbehör som majsbröd, coleslaw och inlagd chili.

Mer information: Kommendören