Krogkoncept i tre plan öppnar i Hornstull - Hornhuset

"Nya Hornstull", står snarligen i blom. Men innan man ska kunna kalla den upprustade mötesplatsen komplett ska ytterligare ett gäng etablissemang resas. En av områdets storsatsningar är restaurang Hornhuset som kommer att öppna på Långholmsgatan den 26 april.

Bakom konceptet Hornhuset står krogkoncernen Familjen Ahlbom, som bland annat driver restaurangerna Storstad, Bistro Rigoletto och Hotellet. Den nya satsningen kommer att tillföra en ny prägel till restauranggruppen.

Hornhuset kommer att bli ett fristående hus med tre våningar och två krogar, där fokus kommer att ligga på mat från olika delar kring Medelhavet. Och med bra råvaror och spännande blandningar hoppas man kunna skapa ett annorlunda och framförallt avslappnat krogkoncept. När middagen är avklarad förvandlas stället till en renodlad barmiljö. Här ska gästerna kunna mingla runt på de olika våningarna med en öl eller drink i handen. Dessutom kommer man under somrarna kunna äta middag på takterrassen eller hämta luft på någon av krogens balkonger.

- Det är spännande att öppna ett helt hus med så många möjligheter i det nya Söder som växer fram vid Hornstull. Vi kommer att behålla det som är Familjen Ahlbom Restaurangers signum, den familjära känslan med bra service och god kvalitet, säger Sören Ahlbom som inledde familjens krögarkarriär på 80-talets Södermalm med krogarna Folkhemmet och Kvarnen.

Mer information: Hornhuset