L’Obscurité Éclairé – en ny utställning av fotograf Kristina af Trolle på Hotel Diplomat

Hotel Diplomat ställer ut utställningen L’obscurité Éclairé. Utställningen visar Kristinas af Trolles speciella intresse för porträttbilder och i flera av porträtten har Kristina hämtat inspiration från kända målningar av exempelvis Rembrandt, Courbet och De la Tour.

Kristina af Trolle är foödd och uppvuxen i en liten stad i soödra Frankrike, Aix en Provence. Efter att hon tagit sin kandidatexamen i juridik fick hon sitt första fotouppdrag av sin litteraturprofessor på universitetet. Denne frågade henne om hon ville fota ett litterärt evenemang, vilket blev början på hennes nya karriär. Hon valde i samband med detta att flytta till Stockholm och utbilda sig på Berghs School of Communication.


L’Obscurité Éclairé

- Det är så kul att hitta nya förmågor och jag ser fram att få visa upp Kristinas porträttbilder på hotellet nu under våren. Hennes konst passar så bra här på hotellet då den känns väldigt modern samtidigt som man tydligt ser hennes inspiration till det mer traditionella, säger Anna Cappelen, Partner och Ordförande på Hotel Diplomat.

Nyutexaminerad från fotoutbildning på Berghs School of Communication visar Kristina af Trolle upp sin debututställning, L’Obscurité Éclairé, på Hotel Diplomat. Utställningen börjar den 14 april och pågår fram till den 11 maj.