Ling Longs nya veganlunch en grön succé

Ling Longs nya veganlunch en grön succé

Intresset för grön och hälsosam mat fortsätter att sprida sig i Stockholm. Senast ut att tänka växtbaserat är den Asien-influerade Stureplanskrogen Ling Long, som sedan slutet av sommaren serverar en helt igenom vegansk lunchmeny.
- Det är kul att göra veganmat lite mer rumsren, säger Alex Sehlstedt, kompanjon och kökschef, om det populära konceptet.

Glöm köttbullar och wallenbergare – Ling Longs nya lunch innehåller veganrätter som friterad nudelsallad, indisk daal och ångade buns med sojaproteinet ”Oumph!”. Konceptet har redan blivit en succé med fullsatta platser och stort intresse bland såväl medvetna foodies som bland lite mer svårflirtade köttätare.

- Det blir bara mer och mer gäster varje dag. Folk är både jättenöjda och förvånade över att vi är veganer, men det vore kul att få in lite mer killar. Det känns som att tjejer är lite mer toleranta. Några killar har blivit lite förnärmade först, men sedan har de bokat bord på kvällen, berättar Alex.

För tillfället består lunchmenyn av sju rätter och ett par olika tillbehör – helt fria från animaliska produkter, men tanken är att utveckla och eventuellt addera fler alternativ allt eftersom. Även kvällsmenyn kan komma att få veganinslag samt ett utökat vegetariskt utbud, något som både känns roligt och lite outforskat, menar Alex.

- Det är obscent hur mycket kött vi äter, vi hinner inte ens förbränna det på kontoret. Jag har själv börjat äta mer grönsaker och mår väldigt bra av det.

Till vintern gäller det att jobba på den varma veganbiten och kunna erbjuda mer än bara bönbiffar, men en rätt som funkar lika bra året om är den indiska linsgrytan daal.

Har du någon personlig favorit på menyn?
- Oumph!, det är dagens tips. Det gäller att krydda den rätt, men det är väldigt bra köttkänsla på den.

Lunchrätterna kostar 125 kronor.

Mer information: Ling Long

Information
Visa på karta