Melt öppnar svartklubb mitt i stan - utlovar glammigt 20-tal

Från liten speakeasybar till utsmyckad "svartklubb" i tre plan. Nu byter den New York-influerade 20-talsbaren Melt adress och flyttar in i KGB:s gamla lokaler i city. Inför smygöppningen passade vi på att ställa några frågor till ägaren Sofia Sohlberg.


Hej Sofia, hur kommer det sig att ni flyttar?

- Vi växte ur lokalen! När vi drog igång (2013) så visste vi att den var liten, men vi kände att det passade i och med att vi vill ha det personligt och intimt. Men när det alltid är fullt så är det kanske ett lyxproblem. Nu har vi hittat en lokal med flera våningar där man kommer in på entréplan och kan fortsätta ner till två plan med mer klubbkänsla.


Ni kallar er "svartklubb", berätta!

- Det är lite av en lek med 20-talets svartklubbar. Under spritförbudet träffades ju folk i hemliga barer, ofta i en källarlokal eller bakom en "skyltlokal", och bara de som man kände till fick komma in bakom lönndörren. Den känslan anspelar vi på.


Hur skulle du beskriva konceptet?

- På entréplan blir det samma som tidigare, bortsett från att vi har utvecklat våra cocktail- och champagnelistor och lagt till sliders och andra amerikanska tapas. Våningen under har sammetssoffor och balkongvåning, och längst ner finns en stor scen med en härlig ridå där vi har varietéshow varje fredag och lördag.

Vem vänder ni er till?

- Alla som tycker om att ha roligt! Den som vill kan ta en lugn middag, dricka cocktails eller fortsätta därnere där det finns dj:s och lite extra av allt. Vi hoppas på att behålla en blandad målgrupp, folk som älskar champagne, burlesk, varieté och New York. Med det nya läget i city hoppas vi även att få hit folk från hela stan.

Något speciellt att hålla utkik efter?

- Varje helg blir det någon stark karaktär som visar hur det glamorösa 20-talet skulle kunna vara. Vi får en bredare tolkning av underhållning med akrobatik, magiker, jazz och charleston. Förhoppningsvis känner folk igen sig från liknande klubbar i London och Berlin. Det är jättekul att kunna erbjuda det i Stockholm också!

Melt öppnar officiellt nästa vecka, den 16 februari.

Mer information: Melt Bar & Restaurang