Mobilfri pop up-restaurang vill få gästerna att leva i nuet

Den 5 april kommer pop up-restaurangen Nuet till Lydmar. Ett ”här och nu”-koncept där alla mobiltelefoner är förbjudna – istället ska mat, dryck och samtal få total uppmärksamhet. För menyn står svenska stjärnkocken Edin Dzemat, som vann Kockarnas Kamp i TV 4 förra året.

Tillsammans med danska bartendern Jonas B. Andersen och romtillverkaren Zacapa kommer han att turnera runt i Sverige med Nuet under april. Tanken med det ambulerande pop up-konceptet är att bjuda på en ordentlig smakupplevelse för alla sinnen, dock kommer själva menyn att avslöjas först efter turnén.

- Jag jobbar ofta med irritationer, vilket innebär oväntade kombinationer och ingredienser som kanske inte är helt uppenbara för gästerna. Att inte avslöja exakt vad som ligger på tallriken leder till att gästerna tvingas fundera över maten och involvera alla sina sinnen, säger Edin Dzemat.

Jonas B. Andersen, som ansvarar för drycken, placerade sig förra året i topp fem på Word-Class-tävlingen i Miami. Tidigare i år utsågs han dessutom till Nordens bästa bartender.

- Mitt mål är alltid att involvera och engagera gästerna, men framförallt att få dem att vara närvarande i stunden, berättar han.

Bokningen öppnar den 30 mars klockan 9.00. Bokning till Lydmar sker via deras eget bokningssystem.

Pris: 995 kr (tvåtimmarssittning)

Mer information: Lydmar