Mästerkocken Nils Molinder presenterar Stockholms Skreifestival

I förra säsongens ”Kockarnas kamp” vann han TV-tittarnas kärlek. Till vardags står Nisse Molinder även bakom Stockholms Restauranger & Wärdshus och Melanders. Under andra hälften av februari presenterar Nisse tillsammans med kökscheferna på sju av koncernens restauranger Stockholms Skreifestival.

Under denna period får man inte bara tillfälle att njuta av vällagade fiskrätter utan också passa på att lära sig hur man nyttjar fiskens alla delar. Detta är en del av en mer långvarig strategi där man i tidens anda ska bli bättre på att använda inte bara fiskens utan även andra råvarors fulla potential.

Skreien, som kommer från världens största torskbestånd, är den norska fiskerinäringens stolthet. Varje år vandrar den könsmogna torsken från Barents hav ner till den nordnorska kusten för att leka. Där växer de till sig, köttet blir fastare och vitare och mer delikat. Fisket har grönt ljus från WWF och är certifierat av MSC (Marine Stewardship Council).

Perioden 18 – 28 februari erbjuder de deltagande restaurangerna egenkomponerade två- respektive trerätters-meny. Prisvärt så det förslår: 250 kronor för två rätter, 300 för tre.

Deltagande restauranger: Ulla Winbladh, Konstnärsbaren (KB), Sjöpaviljongen, Stockholm Fisk, Melanders Dalagatan, Melanders Söderhallarna och Melanders Brasserie Täby.

Mer information: skreifestivalen.se