Nationaldagen firas med internationell fest

För fjärde året i rad arrangerar programledaren Thomas Gylling tillsammans med Kungsholmens Stadsförvaltning ett nationaldagsfirande där alla ska känna att svenska flaggan tillhör dem.

Den 6 juni förvandlas Smedsuddsbadet på Kungsholmen till en strandfest med dj:s och artister från jordens alla hörn. Gräsmattan och stranden fylls av människor med picknickfiltar, och förutom musik kommer olika språk som svenska, spanska, swahili och engelska att blandas med varandra.

Festen kallas Mosquito Beach Party och är döpt efter Mosquito, en kultur och ett nöjeskoncept som sedan länge står för mångfald och internationell öppenhet. Med 8 000 besökare har firandet blivit större än det traditionella nationaldagsfirandet på Skansen.

- I dessa tider känns det viktigare än någonsin att kunna bidra till ett så omfamnande event som Mosquito Beach Party. Jag har under alla år värnat om integrationsfrågor och mitt sätt att göra skillnad är att förena människor och kulturer med musik och mitt kontaktnät av artister, säger Thomas Gylling som är initiativtagare och producent.

Tid: 15-21
Plats: Smedsuddbadet, Kungsholmen

Se även: Här firas nationaldagen i Stockholm