Ny svindlande aktivitet på Vaxholms Kastell

På Vaxholms Kastell är det från maj möjligt att vandra 95 trappsteg upp i ett torn, gå ut på en planka genom ett fönster och falla fritt i luften på 18 meters höjd.

- Walk the Plank är Strommas absolut häftigaste men också läskigaste nyhet på Vaxholms Kastell. Långt ifrån alla vågar ta steget ut i luften. Det ska bli roligt att se hur många som vågar utmana dig själva, sina vänner eller kollegor, säger Peter Henricson, affärsområdeschef på Strömma Turism och Sjöfart som driver Vaxholms Kastell.

Som hoppare blir man utrustad med en hjälm och en sele med unik lås- och säkerhetsanordning. Den avancerade tekniken medför att man faller lika fort ner till marken oavsett om man väger 30 eller 120 kg.

- Walk the plank är en typ av Bungy Jump, men själva konstruktionen innehåller ett avancerat självreglerande bromssystem som gör att hopparen faller fritt till följd av en kontrollerad nedkomst. Det innebär, till mångas stora förvåning, att man landar mjukt och kontrollerat på fötterna på Kastellets Borggård, berättar Peter Henricson.

Snabbfakta om Walk the Plank
Premiärdag: 6 maj
Pris: 195 kr/pers
Fallmeter: 18 meter
Höjd: 95 trappsteg
Tillåten vikt: 30–130 kg
Åldersgräns: 7 år