Nya Knut Bar: "Från Norrland till Stockholm"

För ett par år sedan slog Stockholms mest norrländska krog upp dörrarna i Vasastan. Nu ynglar Restaurang Knut av sig och öppnar Knut Bar i centrala stan. Lite modernare, men lika genuint. Vi pratade med ägaren Martin Sjölander.

Hej Martin, vad skiljer Knut Bar från Restaurang Knut?
- Knut Bar blir lite modernare och snabbare än den förra restaurangen, lite mer Norrland till Stockholm, men tanken är att behålla den genuina känslan. Det blir mer barfokus, och vi kommer även ha en separat tunnbrödsmeny med fyra tunnbrödspizzor.

Hur ser dryckerna ut?
- Det blir fokus på norrländska drinkar, precis som tidigare, men utbudet är ganska brett. Det blir lika mycket drinkar som vin och norrländskt öl.

Något att se fram emot extra mycket?
- Tanken har framförallt varit att skapa ett vardagsrum där alla ska vara välkomna hela dagen. Något som den här lokalen är bättre anpassad för eftersom den är dubbelt så stor som den gamla. Den ligger också mer centralt, en trappa ner från Kungsgatan.

Varifrån kommer namnet Knut?
- Min morfar som gick bort för 22 år sedan. Han var en stor förebild, mannen av män.

Mer information: Knut Bar