Nya trenden: köttsemlor

Sverige i allmänhet och kanske Stockholm i synnerhet har fullkomligt överösts av olika kreativa varianter på semlor på senare år. Det klassiska bakverket har tagit form som allt från wraps till pizzor och korv med bröd, och nu syns ett tydligt nästa steg i evolutionen: köttsemlan.

På flera restauranger och snabbkök i stan kan man numera beställa vad som inte kan beskrivas på annat sätt än som en semla med en köttfärsbiff istället för den klassiska grädd- och mandelmassefyllningen. Om inte en biff av nötfärs var nog så toppas fyllningen inte sällan med sallad, ost och såser av olika slag. Patrik R. Trick ser bara positivt på trenden och har öppnat restaurangen Patriks köttsemlor som är helt dedikerad till denna märkliga skapelse.

– Det roliga med köttsemlan är att den går att utveckla så mycket. Hos oss finns varianter med olika typer av såser, ostar och tillbehör som friterade potatisstänger. Jag tror det här kan bli något riktigt stort, säger Patrik samtidigt som han knappar in numret till Aftonbladets tipstelefon.

Om köttsemlan bara är en fluga eller om den utvecklas till en bestående del av svenska restaurangmenyer åtserstår att se, men en sak är säker: de tokiga semmelvarianterna finns det inget stopp på.