Nyöppnade Clou räds inte oväntade smakkombinationer

För två månader sedan öppnade Clou i centrala Stockholm. Namnet är slang för "höjdpunkt", och ambitionen är att skapa en upplevelse som är just det - höjdpunkten på dagen, eller veckan för den delen. Här står mellanrätter med innovativa smakkombinationer i centrum.

Tanken bakom Clou växte fram väldigt organiskt. Utgångspunkten var att låta sig inspireras av bra saker och att skapa en gemytlig helhet utifrån det som grundarna själva gillade.

- På Clou ska man inte behöva sitta rakryggad och känna att man inte passar in, det ska vara avslappnat, säger Didrik Willes som är delägare och kvällsdriftsansvarig.

Inspirationen kommer från världens cuisine; det spelar ingen större roll varifrån smakerna kommer, det viktiga är smaksensationen som uppstår när de möts. Clou tar fusion ett steg längre och vill bryta med konventioner för att skapa nya kombinationer.

- Ofta håller sig restauranger till ett specifikt kök, fler borde våga testa något annorlunda.


Clou

Det är gästerna som i slutändan bestämmer om en krog är lyckad eller om maten är god, menar Didrik, och därför är de måna om att alla i personalen ska bidra och tycka till om allt som kommer ut ur köket. Avsmakningskvällar anordnas för personalen som får godkänna allt innan en ny meny bestäms.

Konceptet utvecklas ständigt med roliga events och uppdaterad meny, och så småningom tillkommer även en avsmakningsmeny med innovativa rätter. Tanken är att skapa en plattform som binder ihop folk av liknande intressen - en fritidsgård för vuxna helt enkelt.