Paradiset utmanar traditionerna - lagar tidsenligt julbord

Att sunda matvanor lätt glöms bort lagom till jul är något som många av oss kan intyga. I år vill Paradiset inspirera till en mer hälsosam och hållbar jul med hjälp av alternativa och gröna julbordstolkningar.

Tillsammans med kocken och Instagramprofilen Siri Barje har den ekoinriktade matvarubutiken tagit fram ett gäng köttfria och alternativa julrätter lagade på bra råvaror. Bland rätterna finns exempelvis auberginesill, vegobullar och rostad brysselkål med mandarin. Tanken är att utmana uråldriga traditioner och inspirera fler till att behålla sina goda matvanor även under julen.

- Idag är köttkonsumtion, matsvinn, naturligt och ekologiskt några av våra viktigaste frågor, samtidigt lyser de fortfarande med sin frånvaro när det kommer till just julmaten. Därför vill vi uppmana fler att laga ett mer tidsenligt julbord – mat som är bra för kroppen, miljön och djuren, säger Johannes Cullberg VD Paradiset.

Den 13-24 december finns rätterna att hitta i Paradisets deli på Regeringsgatan, både som färdigrätter och som enkla recept för den som vill laga maten hemma.

Mer information: Paradiset City