Pop up-butik lånar ut designkläder

Den 23 mars öppnar Library of Fashion, en modeinriktad pop up-butik i Biblioteksstan som ska ge våra plagg ett längre liv. Här kan man lägga bud på exklusiva designkläder - eller passa på att låna plagg och accessoarer från butikens modebibliotek. Det blir även café och inrednings-pop-up med ett par riktiga Stockholmsfavoriter.

Under nästan en vecka står det modefyllda biblioteket på Smålandsgatan 20 öppet och lånar ut kreationer från kända varumärken som Hermès, Louis Vuitton, Marimekko, Rodebjer, Filippa K, J.Lindeberg, Hope, L’Homme Rouge och & Other Stories. Det gäller att inte fästa sig för mycket vid sitt fynd; precis som på ett vanligt bibliotek sker utlåningen med lånekort och återlämningsdatum.

Samtidigt pågår en auktion tillsammans med Kaplans Auktioner där Rodebjer auktionerar ut Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning, Marimekko en replika av den ikoniska Korppi-klänningen från 1974 tillsammans med ett originaltryck på klänningen, Hope en knallrosa fuskpäls från en kommande kollektion och Filippa K en ikonisk sidenklänning från 2011 samt en herrock i 100% återvunnen ull.

På plats finns även caféet Pom & Flora, ett doftbibliotek från Sniph och en inrednings-pop-up signerad Brandstationen. Under Library of Fashion kommer även Absolut Art att lansera två nya konstnärer.

Syftet med butiken, som är en del av Bibliotekstans vårkampanj Library of Fashion, är att skapa en samlingsplats för alla som är intresserade av hållbar design.

- I dessa dagar är det viktigare än någonsin att konsumera långsiktigt. Bibliotekstan har samlat ett fantastiskt utbud av kvalitetsvarumärken från hela världen, och vi är väldigt glada över att kunna lyfta både dem och kärleken till välsydda plagg i den här kampanjen, säger Louise Severin, Projektledare för Marknad & PR på Bibliotekstan.

Library of Fashion håller till på Smålandsgatan 20 från den 23 mars fram till klubbauktionen den 29 mars.