Popaganda satsar vegetariskt

När Popaganda återvänder i augusti är det inte bara musiken som står i fokus. Nu blir nämligen festivalen även helt vegetarisk, med ett stort utbud för veganer.
- I föreningen är vi redan typ 80 % vegetarianer, så på sätt och vis är detta en bättre spegling än någonsin av vår hållning till vegetariskt matutbud, säger Simon Ahlgren, projektledare för Popaganda.

Bland artisterna som har släppts för i år finns Belle & Sebastian, Susanne Sundfør, Deportees, Amanda Bergman och Shura. Samtidigt meddelar festivalen att 2016 är året då Popaganda tar ett steg i sitt hållbarhetsarbete och skippar köttet helt och hållet när det kommer till maten.

- För oss i Föreningen Popaganda tycker vi helt ärligt inte att det är en så stor grej. Med tanke på vilket högkvalitativt matutbud vi som vanligt kommer att leverera - och vilka miljömässiga steg vi tar, känns det helt enkelt helt självklart, säger Simon Ahlgren.

Festivalen startades 2002 och har tidigare gästats av bland andra Arcade Fire, Robyn, Ellie Goulding, Seinabo Sey, Jamed Blake, Bob Hund, Håkan Hellström och Veronica Maggio. År 2016 arrangeras Popagandefestivalen för nionde gången på Eriksdalsbadet.

Plats: Eriksdalsbadet
Läs mer om festivalen här