Premiär för Nordens största shoppingdestination

Nu öppnar Mall of Scandinavia i Solna - den hittills största gallerian i norra Europa. Ambitionen är att skapa en helt unik shoppingupplevelse som ska utmana den traditionella bilden av vad ett köpcentrum är.
- Mall of Scandinavia tar detaljhandeln till en ny nivå som inte setts i Norden tidigare, säger Lars-Åke Tollemark, Managing Director i Norden för Unibail-Rodamco som har utvecklat gallerian.

Det nyöppnade shoppingcentret, som ligger granne med Friends Arena, rymmer 224 butiker, restauranger och nöjen vid sidan om Filmstaden Scandinavia med sina 15 salonger och Sveriges första kommersiella IMAX. Allt fördelat på över 100 000 kvadratmeter. Besökare kan strosa längs fyra "avenyer" med svenska och internationella varumärken, däribland flera nyetableringar. Shoppingupplevelsen utgörs även av The Designer Gallery med olika designbutiker, exklusiva varumärken, mode- och livsstilsbutiker och ett urval av pop up-butiker. Räkna också med allt från gym till leksaksaffärer såsom Lego och Disney i byggnaden.

Hungriga besökare hittar över 40 restauranger, caféer och juicebarer i gallerians Dining Plaza, Stockholms största restaurangkluster med ställen som Indian Garden, Vigårda, Klang Market och Mangiardino. Här finns dessutom världens största O'Learys Event Center - 6 000 kvadratmeter av mat, dryck, sport, konferens, underhållning och aktiviteter för alla åldrar.

- Vi ser O'Learys både som den självklara mötesplatsen för arenabesökarna och för dem som behöver en stunds avkoppling i shoppingen. Dessutom har vi kompletta erbjudanden för dem som vill konferera, ha en helkväll med vännerna eller bjuda in till barnkalas, säger Per Westin, driftchef för O'Learys Event Center Mall of Scandinavia.

Spännande arkitektur
Inredningen, som har utvecklats av den franska byrån Saguez & Partners, bygger på mjuka former istället för raka kundstråk och innehåller flera konstinstallationer. Wingårdhs har skapat den innovativa miljön med tre samlingsplatser som präglas av elementen jord, vind och vatten - det senare i form av en stor fontän.

- Vi ville skapa verkliga upplevelser, inte bara iögonfallande element. En unik arkitektur, inte bara bland köpcentrum utan även inom svensk interiör i stort, säger Gert Wingårdh, grundare och ägare till Wingårdhs.

Mall of Scandinavia har 3 700 parkeringsplatser och nås även enkelt med pendeltåg, tvärbana och buss. Bland annat har en ny gångbro och en ny uppgång från Solna Station förenklat kommuikationerna.

Mall of Scandinavia öppnar den 12 november 2015.

Mer information: Mall of Scandinavia