Premiär för Skanstulls nya matscen

Lördagen den 5 december slår Teatern upp dörrarna i Ringen i Skanstull - en ny matscen där några av Sveriges främsta kockar samlas på ett och samma ställe. Magnus Nilsson från världsberömda Fäviken, Adam & Albin, Nook och Operakällarens kökschef Stefano Catenacci är några av dem som finns på plats.

Med nio kök och ett patisserie ger Teatern utrymme för allt från frukost till middag och take away. Det ambitiösa konceptet har utformats för att vara opretentiöst och lättillgängligt; här hittar man exempelvis Magnus Nilssons Korvkiosk och Adam & Albins nya nudelbar. Marco Baudone från Kornhamnstorg no53 bjuder på "slow cooked fast food" i form av konceptet Mama.

På fredagen tillkännagavs även att Stefano Catenacci, hovtraktör och kökschef på Operakällaren, öppnar sitt nya kök, Caos, med internationella smårätter på menyn.

- Att servera smårätter från hela världen är en idé som jag har haft länge och nu äntligen får förverkliga på Teatern. Att det dessutom blir i Skanstull känns extra kul eftersom det är mina gamla kvarter, här har jag vuxit upp, säger han.

Med på listan finns även bland andra vegankocken Maximillian Lundin och konditorn Daniel Roos från K-märkt, liksom Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal från Chez Betty. Matentreprenören Ricard Constantinou står bakom hela konceptet tillsammans med AMF Fastigheter.

- Jag älskar kontraster och vill med Teatern utmana gängse föreställningar om vad snabbmat är. Det har tidigare saknats bra mat i Skanstull och nu får man möjlighet att möta ett antal av Sveriges mest välkända kockar i Ringen centrum, säger han.

Mer information: Teatern