Premiär för Stockholms största innergård – en undangömd oas mitt på Stureplan

Den 16 maj är det premiär för Restaurang Grand Escaliers innergård, en undangömd trädgård med 200 sittplatser under bar himmel.

Efter månader av planering och byggande är det nu premiär för Grand Escaliers Jardin, en undangömd innerstadsträdgård mitt på Stureplan. Detta blir Stockholms största innergård, en lummig och grön oas mitt på Stureplan. Den 16 maj är det premiär för Stockholmssommarens nya mötesplats. Trädgården är öppen från lunchtid fram till sommarnatten är sen, och passar utmärkt för såväl en lunch eller middag under trädkronorna som för ett avslappnat rosémingel långt in på småtimmarna.

Köksmästare Jonas Höglander har satt samman en somrig meny som innehåller klassiska rätter från grillen, Steak Tartare, Sallad Nicoise och mycket mer. Innergården har två barer och här presenteras en full cocktaillista samt en ambitiös vinlista med väl utvalda viner där rosévinerna får ta stor plats. Här kommer gästerna även kunna serveras barsnacks såsom färska räkor med aioli och grillad grön sparris med peccorino.

En lunch, några glas rosé, en god cocktail, en bättre middag med vännerna. Det okonstlade och kravlösa i kombination med den breda menyn bidrar till att det allra enklaste blir det mest spännande. Miljön präglas av den lummiga och gröna trädgården där gästerna får uppleva och sätta färg på Grand Escaliers Jardin, en oas i hjärtat av staden.

Putte Ponsbach kommer att bli profilen för Grand Escaliers innegård.

- Jag vill att Grand Escaliers innergård ska bli ett vuxet häng. Där gästerna uppskattar riktigt god mat och välblandade drinkar. En plats där man alltid stöter på gamla bekanta, men även finner nya vänner. Det ska vara somrigt och kul. Det här blir Stockholmssommarens mötesplats! säger Putte Ponsbach.

Mer information: Grand Escalier Brasserie & Jardin