Prisat hostel får bar och restaurang - med tatueringsstudio

För några månader sedan öppnade prisbelönta Generator Hostel i Stockholm. Nu slår de upp dörrarna till Hilma, en annorlunda bar och restaurang med tatueringsstudio och karaktäristisk design.

Generator Stockholm ligger sedan några månader tillbaka på Torsgatan, där tillskottet Hilma nu öppnar. Bortsett från streetfood-influerade rätter satsar man på cocktails, öl och vin samt nischad fransk cider. Samtidigt har ett gammalt bankvalv förvandlats till tatueringsstudio med plats för de unga talangerna Thure Melander och Natasa Stanojevic.

- Efter en mycket lyckad öppning av Generator Stockholm i somras är vi nu väldigt stolta över att visa upp vårt senaste tillskott, Hilma. Med flertalet inplanerade evenemang, spännande mat och dryck i en kreativ miljö är vår ambition att skapa ett härligt tillhåll för Stockholmspubliken och våra internationella gäster, säger Alexander Bhatt, General Manager, Generator Stockholm.

Inspirationen kommer från den svenska konstnären Hilma af Klint, en av pionjärerna inom den abstrakta konströrelsen under 1800- och 1900-talet. I inredningen syns bland annat vintage-flipperspel, stänkmålade soffor, ljusinstallationer och en stor bur som verkar som chambre separée för större sällskap.

Till sommaren öppnas även en uteservering för stans alla soldyrkare.

Mer information: Hilma