Proffsigt barteam tar Miss Clara närmare kontinenten

Två år efter öppningen förnyar Miss Clara barhänget och satsar på kontinental afterwork med upplevelsen i centrum. Ett välmeriterat barteam har bjudits in för att blanda spännande drinkar, och i dj-båset kör man bland annat soul, funk och motown.

Teamet består av Linus Eklund O'Reilly, en erfaren bartender med internationella cocktailbarer på cv:t, och sommelieren Mark Öberg från Hornstulls Bodega. Tillsammans kombinerar de vin- och spritvärlden och rör sig bortom svensk dryckeskultur med höga ambitioner.

- Framförallt gör vi drinkar som ska vara kul at dricka, även om man inte kan så mycket om cocktails. Det ska vara publikt men med annorlunda och roliga smaker, säger Linus som jobbar med speciella tekniker såsom fermentering.

Drinkarna blandas på säsongsbetonade råvaror och preppas i förväg för att det ska gå snabbt i baren. Bland annat presenteras en egen tolkning av Bellini, som har tagits fram med inspiration från Dantes inferno.

Sköna tunes
Ett par dagar i veckan gästas afterworken av interna och externa dj:s som spelar funk, soul och det mesta som inte är elektroniskt. För tillfället är dj-spelningarna förlagda till onsdagar och fredagar, men framöver kan de komma att utökas till fler dagar i veckan.

När: Baren är öppen varje dag från kl 16, dj:s spelar på onsdagar och fredagar.

Mer information: Miss Clara