R.E.A på Hamburger Börs

R.E.A är ett gammalt fenomen inom krogshowsunderhållningen, där ingen annan krogshow spelat så länge, och dragit så stor publik, som just R.E.A gjort genom åren. Gruppen, som idag består av Anders Lundin, Sussie Eriksson, Ola Forssmed och Anna Carlsson, är nu inne på sitt tolfte år!

Konceptet är enkelt; en show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Showen hade sin urpremiär i januari 2000 och blev en omedelbar succé. Inte sedan Hasse & Tages dagar så hade revy-formen kunnat hittas på krogshowscenen. Upphovsmännen Alan Evans, Hans Marklund och Calle Norlén ville att R.E.A skulle vara något av en "modern revy "- med en ensemble som ständigt överraskade publiken. Ensemblen skulle kunna leverera snabba nummer där svängiga sånger varvas med porträttlika parodier, dansnummer och sketcher. Fortfarande läggs det stor vikt vid att artisterna skall besitta olika talanger och kunna leverera en varierad show. Om ensemblen tycker något är roligt och aktuellt, så ska det med. Man kategoriserar inte så hårt; satir, komedi, slapstick, parodi, fars, ordvitsar, visuell humor - huvudsaken är att det är kul!

- Publiken kommer att bjudas på massor av nya skämt, nya skratt och nya karaktärer. R.E.A 2012 är roligare och elakare än tidigare - och framförallt fräckare! Det är nytt och naket, snabbt och skojigt, sexigt och svängigt, säger regissören Hans Marklund.

R.E.A Hamburger Börs våren 2012 har premiär den 17 februari och visas varje tors-lör fram till den 12 maj.

- För er artister, politiker och kändisar, som helt i fred, strosat biblioteksgatan upp och ner, vill vi dock utfärda en liten varning; Vi ser, vi hör, och vi älskar att parodiera er! hälsar R.E.A-gänget.

Plats: Hamburger Börs

Priser: 395-445 kr

Biljetter: Ticnet

Foto: Peter Knutsson