Restaurant Frantzén storsatsar på ny adress

Kocken och krögaren Björn Frantzén stänger sin tvåstjärniga restaurang Frantzén. Den sista menyn i Gamla stan serveras 9 juli. Restaurangen återuppstår dock redan tidigt 2017 på en ny adress. Nysatsningen innebär en total förändring av helhetsupplevelsen på Frantzén.

Restaurant Frantzén är en av Sveriges mest prisbelönta och internationellt uppmärksammade restauranger. Senast i februari i år belönades Frantzén med två stjärnor i Guide Michelin för sjätte året i rad. Nu stänger restaurangen för att återuppstå i en ny skepnad och på en ny adress i Stockholm.

– Det tog oss flera tusen rätter att komma dit vi är idag. Men vårt nära decennium i lokalen på Lilla Nygatan var en uppvärmning. Det är nu dags för nästa stora steg, att få skapa den totalupplevelse som vi alltid har drömt om, säger Björn Frantzén.

När Frantzén öppnade 2008 arbetade totalt två personer på restaurangen. Idag är personalstyrkan ett team på 18 medarbetare vilket innebär en stor utmaning för restaurangen på Lilla Nygatan.

– Ett besök på Frantzén är en intim upplevelse. Även om ytan blir större i vår planerade nysatsning behåller vi antalet sittplatser. Det ger oss utrymmet vi behöver för att förverkliga vår vision. Men innan vi stänger i Gamla stan i juli satsar vi allt för göra de sista två månaderna till de bästa någonsin, säger Björn Frantzén.

Frantzén beräknas öppna på ny adress i Stockholm under tidigt 2017. Den nya restaurangen kommer att drivas av Björn Frantzén samt den nuvarande köksmästaren Marcus Jernmark.