Sayan Isaksson gästspelar på nya Flippin' Burgers-syskonet

Den 10 maj tar stjärnkocken Sayan Isaksson över pizzaugnen på Flippin' Burgers nyöppnade restaurang Lådan, och det gäller att passa på om man är nyfiken på resultatet – gästspelet pågår nämligen bara under en kväll.
- Vi är så klart väldigt stolta att få ha Sayan hos oss och ser fram emot hans tolkning av vad en pizza kan vara, säger Jon Widegren som står bakom Lådan och Flippin' Burgers.

Det är det tredje gästspelet på Lådan sedan restaurangen slog upp portarna i mars. Då fick de finbesök av Gastrologik och deras bakficka Speceriet, och nu har det blivit dags för nästa stjärnkock att göra en pizza oven take over. I köket står en pizzaugn som är tänkt att användas till just gästspel.

- Det är ju ingen hemlighet att många av toppkockarna ofta är väldigt förtjusta i enkel men bra streetfood och vi hoppas kunna vara med och utgöra en plattform där de kan komma förbi och köra den grejen med oss. Sayan kommer att göra sin egen version av vad en pizza kan vara, så det kommer snarare vara experimentellt än konventionellt, berättar Jon Widegren.

Sayan Isaksson driver stjärnkrogen Esperanto, med syskonrestaurangerna Råkultur, Shibumi och Imouto. Den sistnämnda tog hem en stjärna i årets Guide Michelin Nordic. Under gästspelet på Lådan kommer han att bjuda på två olika pizzor: en vegetarisk med mandelpraliné och vaktelägg samt en med chorizo och chimichurri på svart vitlök. Båda pizzorna kommer även att kunna beställas som slice.

Tid: 17-22
Mer information: Lådan