Scandic presenterar sitt första färdiga rum på nya signaturhotellet

Just nu växer Scandics tredje signaturhotell, Downtown Camper, fram vid Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Tanken är hotellet ska bli en plats för såväl gemenskap som för avkoppling. Nyss smygöppnade man det första färdiga rummet och släppte bilder från insidan.

Tillsammans med arkitektbyrån Stylt Trampoli har man satt siktet på att skapa en utgångspunkt för både aktivitet och avkoppling samt inspirera hotellets gäster att ta del av nya upplevelser. Interiören präglas av en modern och lekfull design med inspiration från naturen och Stockholms urbana distrikt.

- Hotellet är skapat för den nyfikne som gillar unika upplevelser och att själv vara med och skapa dem. Idag är lyx att få uppleva nya saker och att hitta tid att umgås tillsammans eller att få ta sig tid till sig själv. Vi fokuserar på att möjliggöra tillfällen för spontan interaktion och gemenskap mellan stockholmaren och besökaren, men också avkoppling för den som vill slappna av och komma bort en stund, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic.

Downtown Camper kommer att erbjuda 494 gästrum, restaurang samt wellnessavdelning med pool. Hotellet kommer även att ha en stor andel ”connecting rooms” samt två större sviter bestående av flera rum som öppnas upp runt ett gemensamt vardagsrum med matplats för det stora kompisgänget eller familjen.

Som signaturhotell får Downtown Camper bland annat en lifestyle concierge som kommer att guida hotellets gäster till unika upplevelser i Stockholm, en förstärkt frukostservice och en serie egna badrumsprodukter.

Hotellet öppnar i september 2017.

Mer information: Downtown Camper by Scandic