Snälla blekningar senaste hårtrenden

Frisörvärldens stora snackis just nu en ny hårprodukt som gör blekningar skonsamma för svallet. I sociala media är Olaplex redan ett fenomen och nu har märket kommit till Sverige. Michael & Frisörerna är en av salongerna som hakat på, om än med måtta.

Olaplex har tagits fram av ett forskarteam för att användas vid färgningar och samtidigt förstärka håret. För många en revolutionerande upptäckt, men Michael Barcefer, grundare av Michael & Frisörerna, menar att det fortfarande gäller att vara försiktig.

- Tyvärr tror många att detta är en magisk produkt och att det bara är att bleka på oavsett vad, men då förstör de kundens hår ändå. Olaplex är ett fantastiskt verktyg som hjälper oss skydda hår och se till att det inte går sönder, men alla produkter har en gräns som man måste respektera, säger han.

Produkten, som är anpassad för professionellt bruk, innehåller en skyddande molekyl som har fått ersätta silikon och oljor. Under behandlingen tillsätts Olaplex till olika färgblandningar för att återskapa inre bindningar i håret och på så vis göra det friskt.

Magi, med måtta
Får man tro den senaste trenden behöver ljusare svall med andra ord inte nödvändigtvis innebära slitet svall, tvärtom. Men Michael Barcefer kommer fortfarande att tänka sig för innan han bleker eller färgar sina kunders hår.

- Bara för att detta är en produkt som hjälper oss frisörer att våga lite mer för att den skyddar håret, så får man aldrig tappa respekten för bleking och vad den kan göra mot ett hår, poängterar han.

Några andra salonger i Stockholm som jobbar med Olaplex är Peach, Claque la Mouche, Fåfäng Sthlm och Salong Tid.