Steninge Bruk slår upp portarna i händelserikt slottsområde

Nu öppnar Steninge Bruk i Steninge Slottsby en bit utanför stan. Restaurangen kommer bland annat att locka med Sveriges största vedeldade grill och även brunchen är värd att resa lite extra för, menar krögaren Thomas Hulldin.
- Vi kan få många brunchbesökare som är nyfikna på ett nytt utflyktsmål och den gigantiska grillen, säger han.

Steninge Bruk öppnar i Märsta ungefär 30 minuter från stan, närmare bestämt i det gamla slottsområdet som just nu utvecklas till ett nytt bostads- och livsstilsområde vid Mälaren. Här finns bland annat inredningsbutiken Steningekompaniet, ett trädgårdsmästeri samt en av Sveriges största julmarknader.

- Besöket kan kombineras med allt från växter till presenter, nya glas eller en promenad i slottsträdgården, berättar Thomas.

Den nya restaurangen huserar i en klassisk gammal stenlada som tidigare tjänat som ladugård, glasblåseri och tegelbruk. På bottenplan möts man nu av den stora grillen - 3 meter bred och 1,3 meter djup - där gästerna själva hämtar sin mat. Övervåningen rymmer 800 gäster och kommer att anpassas för evenemang och företag, en viktig målgrupp för Steninge Bruk.

- Det finns inte så många festlokaler som är så pass stora i Stockholm, poängterar Thomas.

Även julbordet ska locka många gäster till restaurangen. Ett annat viktigt dragplåster är den sydamerikanskt influerade brunchen som har premiär redan första helgen. Därpå följer lunchen med lite mer nordiska smaker som kommer att serveras i veckorna.

Steninge Bruk öppnar lördagen den 10 september.