Stjärnkocken Titti Qvarnström i köket på ny pop up-restaurang av Lidl

Lidl kan nu presentera att deras tredje pop up-restaurang kommer ske i samarbete med Titti Qvarnström, Sveriges första kvinnliga kock med en stjärna i den prestigefulla Guide Michelin. Det blir det senaste i raden av lyckosamma samarbeten med framstående kockar. När, hur och var i Stockholm restaurangen kommer att poppa up är fortfarande hemligt. Bokningen kommer att öppnas upp den 2 december.

Titti Qvarnström är köksmästare på och ägare till restaurangen Bloom in the Park i Malmö och är den första kvinnan i Sverige som fått en stjärna i prestigefulla Guide Michelin. Bloom in the Park utsågs på Restauranggalan i Stockholm i november till Årets krog 2015, med bland annat motiveringen att köket ”levererar det oväntade, spännande och smakrika år efter år” och att det ”strålar internationellt skimmer över krogens skickliga medarbetarstjärnor”. Titti har också varit med i Kanal 5:s program Köksmästarna och i tävlingen Årets kock, samt fått White Guides utmärkelse "Årets Rising Star".

– För mig är råvarorna det allra viktigaste. När jag fick frågan trodde jag att det kunde bli en utmaning att endast använda Lidls produkter, men efter att ha börjat provlaga med Lidls varor så känner jag mig lugn. Jag ser fram emot att få komma igång på riktigt med att laga mat på Lidls råvaror, säger Titti Qvarnström.

De flesta vet att maten på Lidl har ett lågt pris, men det många inte vet är att den också håller hög kvalitet. För att bevisa att bra mat inte behöver kosta mer öppnade Lidl 2013 första pop up-restaurangen Dill vid Slussen i Stockholm. Då stod brittiske stjärnkocken Michael Wignall för matlagningen och biljetterna sålde slut på 19 minuter. För att övertyga kvarvarande skeptiker att bra mat inte behöver kosta mer, följdes gourmetrestaurangen Dill upp med Fördomsturnén, en portabel stjärnkrog med stjärnkocken Angela Hartnett. Och nu är det Titti Qvarnströms tur.