Stockholm Beer and Whisky Festival firar 20 år

Under höstens två omgångar av Stockholm Beer and Whisky Festival väntar ett gäng lärorika och törstsläckande tillställningar. Festivalen firar 20 år och bjuder in till spännande öl- och whiskyprovningar och den första vändan kör igång redan torsdag den 29 september.

Festivalen kommer att äga rum på Nackastrandmässan, där öltunnor och stånd riggas upp. När du köper din entrébiljett får du ett eget ölglas som du använder vid provsmakningarna. Du kan dessutom kombinera öl- och whiskyläppjandet med god mat. På plats finns ett flertal restauranger och matställen där alltifrån korv till ostron serveras. Bland annat så är restaurang GQs kock mästerkock på plats och bygger upp ett helt kök. Och om du känner för att ta en paus och sitta ned en bit ifrån, ligger Hotel J Nacka Strand i närheten.

Många specialevent och invigningar kommer att hållas under mässan. Bland annat så kommer den sanna ölmästaren Václav Berka vara på plats den 29 september för att inviga en 2700 liter stor öltunna, som innehåller världens första pilsner - Pilsner Urqell. Den unika pilsnerinvigningen kör igång vid kl 12. Och förutom smakprov av den pinfärska pilsnern bjuds det även på ölprovningar av tjeckiska ölsorter, som Václav Berka också håller i. Missa heller inte chansen vinna ett specialdesignat ölglas från Pilsner Urqell. Klicka här för att läsa mer.

Klicka här för mer information och för att se hela Stockholm Beer & Whisky Festival-programmet.

29 sep-1 okt & 6-8 okt | 20 år | 199 kr, öl- och whiskyprovningskostnader och vissa förelsäningar tillkommer | ticnet