Stockholm Pride 2016

Den 25 juli återvänder Nordens största Pridefestival, Stockholm Pride, för en fullspäckad vecka. Temat för i år är vem som bestämmer och sätter i gränser i livet, staden och festivalen. Som vanligt blir det aktiviteter med hbtq-fokus, debatter, underhållning och artister. Missa så klart inte heller Prideparaden - festivalens regnbågsfärgade höjdpunkt med hundratusentals åskådare.

Kolla även
- HBTQ-guiden till Stockholms bästa gayställen

Nedan får du mer information kring programmet under Stockholm Pride och vart du ska bege dig för att delta i festen!

Pride Park - den stora mötesplatsen
Delta i glädjen, kindpussarna, schlagern och festyran. Mellan den 27 och 30 juli intas Östermalms IP av Pride Park - Stockholm Prides stora mötesplats. Här uppträder årets artist, Mariette, och du hittar även bland annat Champagnebaren, restaurangerna och barnens upplevelseområde, Pride Kids. Passa på att ta del av olika utställare eller utforska nyfikenheten i Kinkykvarteret (se nedan).
Var: Östermalms IP
När: 27-30 juli
Läs mer här

Pride City - Pride-aktiviteter i stan
I ett steg att samla hela stans utbud av Pride-relaterade aktiviteter har Stockholm Pride skapat ett program över dessa. Hit kan arrangörer anmäla sina aktiviteter och besökare få ta del av information kring dem. Schemat hittar du här.

Pride House - ta del av debatter och utställningar
Pride House slår som vanligt upp dörrarna på Kulturhuset mitt i city från måndag till fredag. Årets program är större än någonsin och fyllt av allt från debatt till dans. Här kan du passa på att träffa politiker och organisationer, eller varför inte testa queertango?
Var: Kulturhuset/Stockholms Stadsteater
När: 25-29 juli

Läs mer här

Pride Parade - 45 000 personer, beskådade av tio gånger så många, i marsch genom Stockholm
Stockholm Pride avslutas som vanligt med Skandinaviens största Prideparad som intar stan med 40 000 deltagare, klubbmusik och mängder av utsmyckade ekipage. Välj om du vill satsa på glitter och glamour eller helt enkelt komma som du är - vem som helst kan delta i paraden. Många bänkar sig även med picknick längs vägen för att bara titta på.
Var: Kungsholmen – City – Östermalms IP
När: Start kl 13:00 den 30 juli
Läs mer här

Festivalpass (gäller hela festivalen)
Vuxen 800 kr
Ungdom 15-26 år 500 kr
Student 500 kr
Pensionär 500 kr
Det går även att köpa dagspass!
Biljetter köps via Tickster

Boendetips: Sheraton Stockholm Hotel - Regnbågspaketet
För dig som vill ta in på hotell under festivalen har Sheraton gjort det extra bekvämt för alla LGBT-gäster. Hotellets "regnbågspaket" inkluderar frukostbuffé, en natt i Sweet Sleeper-säng, veckans cocktail och en gay-karta från QX. Dessutom finns en mängd tips på gayklubbar, shopping, caféer och andra nöjen att ta del av från conciergen.
Pris: Från 1 770 kr
Mer information: Sheraton Stockholm Hotel

Bildkälla: Sander/Stockholm Pride