Södermalm möter Sydamerika på Skanstulls nya taqueria

Nu öppnar Eatery Social - Marcus Samuelssons nya restaurang med latinamerikanska influenser inne på Clarion Hotel i Skanstull. På menyn blir det en mix av traditionellt mexikanska och modernt peruanska smaker, bland annat i form av syrlig ceviche och hemgjorda tortillas.
- Vi reser ju över hela världen och att vi svenskar uppskattar tacos och höga smaker, det vet vi, säger Marcus Samuelsson som är kreativ chef.

Eatery Social, som huserar i det ljusa gatuplanet inne på Clarion, får en stor bar och 140 sittplatser. Bortsett från smakrika rätter inspirerade av den peruansk-japanska och mexikanska matkulturen kommer gästerna att hitta en bred dryckesmeny med gott om plats för tequila och mezcal.

- På Eatery Social är vår ambition att skapa en inspirerande mix mellan mat, dryck och kultur från Mexiko, Peru och Kalifornien. Det tycker vi är en perfect match för Skanstull, säger Marcus Samuelsson.

Rätterna består av olika komponenter där grönsaker skapar textur och såserna ger smak. Restaurangen har dessutom importerat en speciell tortillamaskin för att enkelt kunna erbjuda olika sorters tortilla. Head Chef är Edgardo Umeres, en erfaren kock som ursprungligen kommer från Peru och har arbetat med sydamerikansk mat i Sverige sedan 90-talet.

Gillar tequila och mezcal
Barchefen Josephine Sondlo kommer från bland andra Reisen, Riche, Kåken och Svartengrens och hon har ett extra stort intresse för tequila och mezcal.

- Jag älskar Södermalm men känner att Skanstull länge har varit bortglömt och det vill vi ändra på. Att dessutom få göra det med tequila och mezcal gör det extra spännande, säger hon.

Tillsammans med hantverksbryggeriet Stockholm Brewing Co. har man även tagit fram ”Cerveza Local”, som är smaksatt med citron.

Eatery Social öppnar den 10 juni.

Mer information: Eatery Social Taqueria