Teatern utökar med ännu ett nytt kök

I våras utökade Teatern sitt redan uppskattade restaurangutbud med pizza från Galinas, och nu är det dags igen. Torsdagen den 10 november öppnar matscenen sitt nionde och sista kök, The Fishery, med fisk och skaldjur på menyn.

Bakom The Fishery står kocken Malin Söderström, vars meritlista bland annat inkluderar Årets krögare 2014. Sedan några år driver hon bolaget Kulturrestauranger med restaurang Hjerta på Skeppsholmen och Moderna museets restaurang som huvudverksamhet.

- Det känns fantastiskt kul att vara en del av Teatern. Jag fokuserar på härliga rätter av fisk och skaldjur i kombination med bubblande dryck. Teatern har ett ypperligt koncept som gör det möjligt för mig att få utveckla och testa nya matidéer, säger hon.

Tidigare introducerade Teatern även Galinas Pizza, där kockduon Oskar Larsson och Eloi Berthelin serverar sin egen version av napolitanska pizzor. Duon har sin bakgrund på restauranger som Frantzén, Volt, 19 Glas och Niklas, men senast kommer de från Babette där de lyft pizzan till en helt ny nivå. Nu fokuserar de på luftig deg och toppklassiga råvaror.

- Vi älskar pizza, den går att variera och utveckla i all oändlighet. Vi har ett lite annat tänk än traditionella pizzabagare vilket gör att vi ständigt hittar nya vinklar för att förfina hantverket, säger Oskar Larsson och Eloi Berthelin.

Teatern har idag sammanlagt nio kök och ett patisseri.

Mer information: Teatern, The Fishery, Galinas Pizza