Tropisk spa-oas tio år: "Du får en unik upplevelse varje gång"

Förra året fyllde stans mest exotiska dagspa tio år. Sparadiset har sedan starten vuxit till tre spaanläggningar med teman från jordens alla hörn – och en webbshop full av sköna produkter. Vi ringde upp Frida Agrell, ägare och VD tillsammans med kompanjonen Alinne Holmström, för att få veta lite mer.

Hej Frida! Hur kom det sig att ni startade Sparadiset?
- Vi utbildade oss till massörer på Axelsson och hade båda en dröm om att någon gång starta ett spa. Alinne åkte iväg och jobbade på en lyxkryssare medan jag tog över en lokal på Kungsholmen. När hon kom hem slog vi våra kloka huvuden ihop och startade spa på Östermalm. Vid den tiden fanns det inte så många anläggningar i Stockholm.

Vad har varit utmärkande för konceptet?
- Alla rum har olika teman och är inredda med inspiration från hela världen, så du får en unik upplevelse varje gång. Vi har även två spaavdelningar på varje ställe som man kan hyra vid födelsedagar, möhippor, företagsevent eller liknande, med teman som Hawaii, Fiji och Blue Lagoon, vilket är väldigt populärt. Så vitt jag vet så var vi först i stan med den typen av spaavdelningar och duo-behandlingar.

Hur har branschen utvecklats sedan ni startade?
- Folk börjar ta hand om sig mer och lyxar till vardagen med att gå på spa. Branschen har ökat, och det som är riktigt spännande är att det även finns en stor tendens hos nästa generation. Jättemånga mammor berättar att deras barn önskar sig spabehandlingar i present!

Hur ser ni på framtiden?
- Vi vill gärna öppna fler anläggningar runt om i Sverige, vi tror att varje stad behöver ett Sparadis där man kan varva ned. Drömmen är så klart att kunna starta upp i andra länder. Vi jobbar idag med välgörenhet då vi skänker pengar till bland annat SOS Barnbyar och UNICEF. Vi samarbetar även med Maskrosbarn och Min Stora Dag. Detta är något vi vill jobba ännu mer med i framtiden.


Sparadiset

Mer information: Sparadiset Östermalm, Sparadiset Södermalm, Sparadiset Västermalm