Tryffelveckor hos Mister French

Mister French tycker om tryffel och just nu är det den svarta franska Perigordtryffeln som även kallas för Vintertryffel som gäller. Under vecka 5 och 6 har de därför tryffelveckor, det kommer att lagas förrätter och varmrätter med tryffel i mängder - bli inte förvånade om det även dyker upp i någon drink eller dessert heller.

Svart tryffel brukar kallas för ”det svarta guldet” och är en råvara man måste vara extra varsam med, då Perigordtryffeln kan kosta mellan 10 000 kr och 20 000 kr per kilo. Frankrike står för cirka 45% all svart tryffel som säljs runtom i världen.


Tryffeldrink på Mister French

Vintertryffeln börjar skördas i slutet av november och fram till slutet av februari. Kvaliteten är som allra bäst i slutet av januari. Formen är mer eller mindre rund. Skalet har en pyramidformad beläggning och invändigt är den gråaktig till svart med vita ådror när den är fullmogen. Doften är mycket kraftfull och intensiv och den smakar utmärkt rå även om den oftast används i varma anrättningar där aromen kan utvecklas fullt ut.

Mister French specialmeny består av förrätter såsom tryffelterrine och parmesancroquette med tryffelkräm samt mustig tryffelrisotto eller tryffelpocherad hummer som huvudrätt. För den som är extra tryffeltokig kan man addera hyvlad eller riven tryffel till sin rätt.