Utställning om underkläder på Hallwylska museet

Den 8 mars 2013 öppnar Hallwylska museet utställningen Under ytan... om det onämnbara vid sekelskiftet 1900. Utsällningen tar upp aspekter kring de mer intima sfärerna; underkläder som formar kroppen, synen på skönhet och hälsa, moral och sexualitet. Utställningen pågår fram till den 9 juni.

"Under ytan..." har sin utgångspunkt i de onämnbara underkläderna - under dräktens yta - och skildrar en tidsanda, fenomen i tiden inom områden som var "tabubelagda" och som man absolut inte pratade om i de högborgerliga salongerna med de familjeideal som då var gängse. Idag hundra år senare har gränserna suddats ut och dessa plagg blivit en del av dräktens yta. I ett av rummen har Hallwylska museet valt att visa lingerie- och underklädeskreationer från Katarina Nyman tillsammans med korsetter från Camilla Thulin och Lars Wallin.

Katarina Nyman expanderar till nya marknader, med revolutionära linjer av nya och återkommande populära stilar. Linjen är uppdelad i tre olika kollektioner: underklädes- och lingeriekollektionerna Essentials och Fashion samt den spektakulära Klänningkollektionen. Hela Essentials-kollektionen finns på Åhléns City.

Katarina Nyman har nu lanserat en ny hemsida (www.katarinanyman.se) för att inspirera kunder och visa inköpsställen, leverera de senaste nyheterna till pressen och ge den senaste informationen om produkter till alla återförsäljare. En e-handelsshop (www.katarinanymanonline.com) lanserades innan jul för enkel shopping av delar av kollektionerna.

Under ytan... om det onämnbara vid sekelskiftet 1900 visas på Hallwylska museet den 8 mars - 9 juni 2013.

Mer information:

Hallwylska museet

Katarina Nyman