Zink Grill storsatsar på nytt koncept

Klassiska Zink Grill på Biblioteksgatan har slagit upp portarna till ett helt nytt fransk-amerikanskt kök, anno 2016. Influenserna kommer från bistroer och brasserier i Provence och New Orleans och fokus ligger på närproducerat kött och fisk. Bakom konceptet står Robin Engdahl och Michael Spiridon.

Det var under en matresa till södra Frankrike som Zink Grills nye köksmästare Robin Engdahl och Michael Spiridon, gastronomiskt ansvarig, fick idén till mötet mellan Provence och New Orleans. Robin Engdahl är själv halvamerikan med rötter i Oklahoma och Michael Spiridon har sina rötter i Provence.

- Jag har alltid brunnit för det franska köket och Robin för det amerikanska. Zink Grill har alltid varit en självklar plats på Stockholms krogscen med en atmosfär som känns som att komma in på en genuin fransk bistro – klassiskt och äkta. Därför kändes det helt rätt när vi fick chansen att forma köket här, säger Michael Spiridon.

I centrum för konceptet står en meny med utvalda styckdetaljer från närliggande gårdar som ständigt byts ut, något som ligger Michael Spiridon extra varmt om hjärtat.

Biodynamiskt möter BBQ
Den fasta menyn bjuder på hängmörat nötkött, lamm, gris, kvalitetsfisk och skaldjur, men också biodynamiska grönsaker från olika odlare. Dessutom flera smårätter som kan kombineras med à la carte-rätterna; allt från bea till friterad okra och ”panisse”, kikärtscroquetter. Robin Engdahl har adderat sitt amerikanska arv till menyn i form av ”Southern cooking” och BBQ.

För tips på 20-talsinfluerade cocktails och passande viner att kombinera maten med står sommeliern Björn Börsum.

Mer information: Zink Grill