Årets bästa barer och bartendrar utsedda

Cocktailbaren Linje Tio och drinkproffset Johan Evers var några av de som kammade hem priser under årets Bartenders' Choice Awards på Berns. Den prestigefyllda barutmärkelsen hölls för sjunde året i rad och vinnarna utsågs i elva kategorier.

Utmärkelsen Årets Cocktailbar gick till den populära cocktailbaren Linje Tio i Hornstull, som i september även kammade hem plats 25 i listan över världens 50 bästa barer.

- Det har varit ett magiskt år med nationella och internationella framgångar för oss och vår stad. Men man vill ju alltid leverera på hemmaplan och detta pris visar verkligen att vi är bäst. Det är en ära att få bära det förtroendet nationellt och internationellt, säger Andreas Bergman på Linje Tio.

Johan Evers, aktuell med öppningen av gastrobaren Penny & Bill på Grev Turegatan, tog hem kvällens enda individuella pris och utsågs till Årets Bartender. Förutom statyetten och äran vann han en resa till Midleton på Irland, med inbokat besök på Jamesons whiskeydestilleri.

- För mig är det något jag kämpat och slitit för så länge. Jag är givetvis otroligt glad över priset och tackar alla som varit inblandade under året, säger Johan Evers.

Andra Stockholmsbarer som syntes till var Hornstulls Bodega (bästa vinbar), Omnipollos hatt (bästa ölbar) och Americain (bästa nykomling). Inför galakvällen lyckades både Umeå och Göteborg knipa priser i kategorierna Årets Cocktaillista respektive Årets Barfluga.

Övriga vinnare
Cocktaillista: Open/Closed, Umeå
Atmosfär: 20hundra5, Stockholm
Branchförbättrare: Linje Tio Barteam
Produkt: Flexi Juice
Internationella bar: Dead Rabbit, New York
Barflugan: Stranger, Göteborg