Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer

Vi har sållat bland Stockholms barer och presenterar nedan ställena där de godaste drinkarna trollas fram av skickliga bartendrar. Ambitiösa kreationer med färsk frukt, kryddor, fina spriter och mycket mer i alltifrån klassiska versioner till galna kombos.

Alla våra barguider:
- Barer: Stockholms bästa barer
- Pubar: Guiden till Stockholms bästa pubar
- Vinbarer: Guiden till Stockholms bästa vinbarer
- Sportbarer: Guiden till Stockholms bästa sportbarer
- Hotellbarer: Här hittar du Stockholms bästa hotellbarer
- Champagnebarer: Stockholms bubblande champagnebarer
- Afterwork: AW! Stockholms bästa afterwork
- Ölbarer: Guiden till Stockholms bästa ölbarer
- Budgetbarer: Guiden till budgetbarer i Stockholm
- Sena barer: Här hittar du Stockholms senaste barhäng

Nedan hittar du Stockholms bästa cocktailbarer!

Tjoget: Prisbelönt cocktailbar på Hornstulls nya mötesplats
Linje Tio, som oftast går under helhetsbeteckningen Tjoget, vann den prestigefyllda tävlingen Bartender's Choice Awards 2015 - baren tog även hem Barflugan, folkets pris för tredje året i rad. Det snygga industri-chica stället med tydlig speak easy-känsla fylls upp snabbt kvällstid med trendiga södergäng som uppskattar en välblandad drink (eller två).
Mer information: Tjoget, Hornsbruksgatan 24, Södermalm

 
Tjoget

 

Grill & Köttmästarn: Tiki-tema eller en Old Fashioned?
Grill spetsar till det med den tropiska tiki-baren Koko-Mo och blandar såväl klassiska romdrinkar som lite modernare tiki-drinkar på tequilia, mexcal och pisco. Allt serverat i typisk tiki-miljö. Är du istället ute efter cocktails med influenser från USA, Kuba och Europa är det syskonet Köttmästarn några meter bort som gäller. Allt från Old Fashioned till Paw of the Wolf, som blandas på vodka, lingon och punch, går att hitta på drinkmenyn.
Mer information: Grill, Drottninggatan 89, City
Mer information: Köttmästarn, Tegnérgatan 32, City


Grill & Köttmästarn

Reisen: Sippa på några av stans bästa
Prisbelönt cocktailbar (hyllad av bland andra DN och Nöjesguiden) som även bjuder på bra läge och skön miljö på Skeppsbron. Den innovativa drinkmenyn inkluderar såväl gamla klassiker som moderna tillskott, serverade i glas eller burk.
Mer information: Reisen, Skeppsbron 12, Gamla Stan


Reisen

Ling Long: Med influenser från Asien
Asien-doftande Ling Long, inhyst i Story Hotel, bjuder på moderna kosmopoliska vibbar och skön stämning. I baren blandas innovativa cocktails med asiatiska smaker, här gästar både dj:s och liveband. Bartendern Johan Peter Evers utsågs till Sveriges bästa i tävlingen Diageo World Class Bartender of the Year 2016.
Mer information: Ling Long, Riddargatan 6, Östermalm


Ling Long

Brasseriet: Cool cocktailbar i anrik lokal
Anrika Operan har förvandlats till en tidsenlig mötesplats med stans kanske vackraste lokaler och utsikt. I cocktailbaren, som ligger i anslutning till Strömterrassen, blandas tidlösa klassiker och innovativa drinkar av kunniga bartendrars. Självklart finns även ett stort utbud av lagers och ales från olika mikrobryggerier.
Mer information: Brasseriet, Gustav Adolfs torg, City

 
Brasseriet

Supper: Svalkande drinkar från Karibien
Följ den Cuba-inspirerade gången ner till det gamla garaget där Supper serverar latinamerikanska influenser både på borden och i glasen. I baren hittar du allt från välblandade romdrinkar och svalkande coolers till champagne och öl. National de Cuba är en hit, liksom hela hängvänliga miljön. Perfekt för en AW med varma vibbar och cool vintage-stil.
Mer information: Supper, Tegnérgatan 37, City


Supper

Himlen: Lyxigt, kvalitativt och bästa utsikt
Den fantastiska utsikten över Stockholm kan Himlen i Skrapan skryta med. Men det är inte bara solen som skiner in genom panoramafönstren som lockar, här kan du nämligen också smutta på välblandade drinkar. Ställets bartendrar är inte blyga när det gäller nytänkande drinkar.
Mer information: Himlen, Skatteskrapan, Götgatan 78, Södermalm

 
Himlen

Häktet: Dold drinkbar med intressanta cocktails
Inne på populära Häktet döljer sig den renodlade cocktailbaren Vänster bakom en egen dörr. Det perfekta stället för den som vill utforska nya drinkar, lyssna på riktigt bra dj:s och samtidigt slippa behöva överrösta musiken. Såväl tema som drinkmeny byts ut med jämna mellanrum och på köpet kommer skön vardagsrumskänsla.
Mer information: Häktet, Hornsgatan 82, Södermalm

 
Häktet

Tap Room: Cocktails på kran!
I anslutning till Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen hittar du stans första bar med cocktails på tap. Den amerikanska trenden har här anammats av stjärnkocken Marcus Samuelsson. Kombinera de handgjorda drinkarna med barens kreativa smårätter, även de i amerikanskt stuk. Skön Mad Men-känsla får du på köpet.
Mer information: Tap Room, Kungsholmsgatan 31, Kungsholmen


Tap Room

Pharmarium: Drinkupplevelse i apotekarmiljö
Här öppnade Sveriges första apotek för ungefär 400 år sedan (!). Gulddrakebelönade cocktailbaren Pharmarium har tagit vara på den gamla apotekarkänslan och bjuder på fantasifulla drinkar efter säsong, men också spännande mellanrätter. Precis intill ligger även den lite mer old school-inriktade syskonkrogen Ebenist där det blandas klassiska cocktails i baren.
Mer information: Pharmarium, Stortorget 7, Gamla Stan

Hillenberg: Snygga signaturdrinkar
Stureplansgruppen storkrog är inte bara ett sobert alternativ för en vällagad måltid; hit kommer du även för att ta en drink i den stiliga cocktailbaren. Sippa på en signaturdrink i stil med "Karamell" eller välj någon av barens "nya klassiker". Perfekt för en AW eller trevlig dejt.
Mer information: Hillenberg, Humlegårdsgatan 14, Östermalm


Hillenberg

Grupp F12: Asiatiskt, latinamerikanskt och nytänkande i cocktailformat
Krögaren Melker Anderssons ställen inkluderar även de att par hängvänliga cocktailbarer i olika snitt. Sippa på en Asien-influerad drink på eleganta Miss Voon på Sturegatan eller utforska den innovativa drinklistan i den stora baren på Kött & Fiskbaren mitt i city. Här hittar du allt från rom till mezcal. En annan drinkfylld F12-bar att hänga länge i är den på Público, gruppens latinamerikanska koncept med egen nattklubb. Sippa på tequila, mezcal och champagne bland varma färger och gröna palmer. Eller varför inte testa en signaturcocktail på gruppens hälsosamma storkrog, Mother?
Mer information: Miss Voon, Sturegatan 22, Östermalm
Mer information: Kött & Fiskbaren, Gamla Brogatan 40, City
Mer information: Público, Rödbodtorget 2, City
Mer information: Mother, Mäster Samuelsgatan 19, City

Miss Clara: Genuint och urbant
Boutiquehotellet Miss Clara ruvar på en genuin cocktailbar som bjuder på urban atmosfär och proffsigt blandade drinkar. Här kan du mingla med både locals och internationella gäster och även kombinera drycken med modern barmat.
Mer information: Miss Clara, Sveavägen 48, City


Miss Clara

Kung Carls Bakficka: Sprit och mat i parisisk miljö
Sedan 2016 huserar Kung Carls cocktailbar i ljsugården intill lobbyn. Här möter fransk sekelskifteskänsla modern atmosfär. Speciellt för konceptet är att drinkarna kombineras med passande och vällagade smårätter. Drinkmenyn representerar olika decennier, med allt från klassiker till moderna drinkar med färska bär.
Mer information: Kung Carls Bakficka, Norrlandsgatan 28, City


Kung Carls Bakficka

Haymarket: Casablanca möter Karibien
Inne i gamla PUB på Hötorget ligger idag storhotellet Haymarket by Scandic som även rymmer restaurang, café och cocktailbaren Americain. Här råder klassisk hotellbarskänsla med drag av filmen Casablanca och karibiska inslag. Ta en stilig drink och kanske något litet att äta i en av sammetsfåtöljerna och insup art deco-känslan.
Mer information: Haymarket, Hötorget 13-15, City


Haymarket

Carousel: Drinkar och dj:s i city
Med folk från Vassa Eggen och DeVille vid spakarna bjuder Carousel på en populär mötesplats mitt i stan, ett stenkast från operan. Utbudet i baren är ambitiöst och ackompanjeras av sköna dj-tunes. Inled operakvällen med en välskakad cocktail eller gå all in.
Mer information: Carousel, Gustav Adolfs torg 20, City


Carousel

Duvel Café: Avslappnad finess
Mitt i stan döljer sig denna lika mysiga som experimentella cocktailbar med nydanande smaker från naturen. Drinklistan inkluderar även ölcocktails, en mix av belgisk öl och olika drinkrecept. Det är bara att slå sig ner vid marmordisken eller i någon av de små fåtöljerna och låta sig inspireras.
Mer information: Duvel Café, Vasagatan 50, City


Duvel Café

Rival: Välblandade drinkar på klassisk barmark
I den art deco-influerade cocktailbaren som ligger i anslutning till Hotel Rival på Mariatorget kan du sjunka ner bland röda sammetssoffor och dricka goda drinkar. En del av originalinredningen från 30-talet finns fortfarande kvar. Baren är öppen nästan varje kväll och gästas även av dj:s.
Mer information: Rival Bar & Bistro, Mariatorget 3, Södermalm

 
Rival

Teaterbrasseriet: Kontinental hotellbar mitt i stan
En trappa upp inne på Scandic Grand Central lurar den folkfyllda cocktailbaren med vibbar från såväl Paris som New York. En riktigt central och härligt murrig bar där du minglar med drinksugna afterworkare och internationella hotellgäster och lyssnar på olika dj:s.
Mer information: Teaterbrasseriet, Kungsgatan 70, City

 
Teaterbrasseriet

Paradiso: Med fokus på rom
I Sjögräs gamla lokaler vid Mariatorget huserar numera den här ambitiösa kvarterskrogen som drivs av folk från bland andra Linje Tio. Baren hämtar influenser från Miami och erbjuder ett stort utbud av rom samt givetvis ett gäng rombaserade cocktails, såsom "Jah-Man" med rom, campari, sherry, lime och stout.
Mer information: Paradiso, Timmermansgatan 24, Södermalm


Paradiso

Farang: Lyxigt sydostasiatiska drinkvibbar
Stans coolaste asiatiska restaurang har inte bara lyxiga avsmakningsmenyer och modern industrikänsla. Här kan du dessutom stanna i cocktailbaren vid ingången och testa riktigt grymma drinkar med sydostasiatiska influenser. Ett riktigt AW-hak i sober men innovativ stil. Missa inte den egna drinken "Bloody Farang".
Mer information: Farang, Tulegatan 7, Vasastan


Farang

Vassa Eggen: Stimmigt, uppstyrt och goda cocktails
På prisbelönta Vassa Eggen kan du komma för att njuta av en drinkuppevelse i en stimmig, modern och urban atmosfär. På sommaren öppnar Vassa Eggen också upp den cocktailvänliga terrassen, perfekt för ljumna sommarkvällar.
Mer information: Vassa Eggen Steakhouse, Birger Jarlsgatan 29, Östermalm


Vassa Eggen

39 Wäst: Skönt barhäng i Jonas gamla lokaler
Vardagslyxig kvarterskrog i Jonas gamla lokaler på Kungsholmen som bland annat bjuder på skönt barhäng med välblandade drinkar och dj-spelningar. Här stöter du på många kompisgäng som sippar på bellini och andra cocktails i hängvänlig miljö.
Mer information: 39 Wäst, Fleminggatan 39, Kungsholmen

  
39 Wäst

Mister French: "Fun-tastic" på Skeppsbron
På Skeppsbrokajen serverar Mister French kontinentala vibbar och drinkar blandade med kärlek vid sidan av ostron och andra menyfavoriter. För den som är sugen på en "fun-tastic drink", ett glas champagne, vin eller en öl går det utmärkt att värma sig in på småtimmarna.
Mer information: Mister French, Tullhus 2, Skeppsbrokajen


Mister French

Eatery Social Skanstull: Brinner för tequila, mezcal och pisco
Inne på Clarion Hotel Stockholm hittar du stjärnkocken Marcus Samuelssons latinamerikanska och sociala krogkoncept. I stora baren finns något för alla, och signaturdrink är den syrliga Margaritan. En trappa upp huserar Vatos, en cocktailbar med några noga utvalda drinkar med tequila, mezcal och pisco - långt ifrån lagom. Hit hittar du oavsett om du är local eller resenär.
Mer information: Eatery Social Skanstull, Ringvägen 98, Södermalm


Eatery Social Skanstull

Marie Laveau: Hipp söderoas med prisbelönt bar
Marie Laveau har länge regerat som bardrottning i kvarteren kring Mariatorget och Zinkensdamm. I den prisbelönta baren Little Corner, längst in på Marie Laveau, serveras klassiska cocktails i amerikansk anda. Opretentiöst, god stämning, men framför allt drinkar av högsta klass.
Mer information: Marie Laveau, Hornsgatan 66, Södermalm

Kåken: Prisad bardestination
Den populära och prisbelönta bakfickan till Niklas är en mingelvänlig bardestination med dj:s och goda drinkar blandade av några av Sveriges vassaste bartenders. Till utmärkelserna kan Kåken bland annat räkna en Gulddrake i barkategorin samt Nöjesguidens Stockholmspris för bästa bar. Skaran av trogna gäster är därav stor.
Mer information: Kåken, Regeringsgatan 66, City

Tweed: Ombonad alkoholromantik
De alkoholhaltiga dryckerna flödar på ombonade Tweed innanför Djurets matsal. Slå dig ner i en stor Chesterfield-fåtölj eller rök en kubansk cigarr på sommarens uteservering. Här är det klassisk bekvämlighet som gäller för alla drinktillfällen. Jäst eller destillerat; Tweed har hantverksöl, uppdaterade old school-drinkar samt en stor vinkällare där klassiska vindistrikt är välrepresenterade.
Mer information: Tweed, Lilla Nygatan 5, Gamla Stan

Corner Club: Cocktailbar med fin familj
Till The Flying Elk och Restaurant Frantzéns familj hör sköna cocktailbaren Corner Club hörnet Lilla Nygatan/Tyska brinken. Sedan 2013 serverar de avslappnat sällskap, snygg inredning och en säsongsanpassad drinklista med välblandade cocktails över marmorbaren. Perfekt eftermiddagshäng eller nattsudd i ett uppdaterat och socialt Gamla Stan.
Mer information: Corner Club, Lilla Nygatan 16, Gamla Stan

Svartengrens: Klassiska drinkar med en nypa kreativitet
Att Svartengrens restaurang med sitt köttfokus har lovordats har väl ingen undgått. Men även baren och ställets välblandade cocktails gör besöket väl värt. Drinklistan skvallrar om klassiska drinkar med kreativa inslag. Mycket av drink-inspirationen är hämtad från New York. En av poppisdrinkarna heter Grapefruit Collins med gin, citorn, socker, pink grapefruit och Peychaud's bitter.
Mer information: Svartengrens, Tulegatan 24, Vasastan

Här kommer ytterligare några tips på välsvarvade cocktailbarer i Stockholm.
Hotellet, Linnégatan 18, Östermalm.
Operakällaren, Karl XII:S torg, City.
Gondolen, Stadsgården 6, Södermalm.
Grand Hôtel Stockholm, Södra Blaiseholmshamnen 8, City.
Brasserie Godot, Grev Turegatan 36, Östermalm.

Liknande guider du kanske är intresserad av:
- Guiden till Stockholms bästa pubar
- Guiden till Stockholms bästa sportbarer
- Guiden till Stockholms bästa vinbarer

Om guiden till Stockholms bästa cocktailbarer 
Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra cocktailbar i Stockholm som inte får missas (och som vi har missat). Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta