Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Guiden till Stockholms bästa vinbarer

Guiden till Stockholms bästa vinbarer

Bar

Stockholms kvällsliv lockar, du känner för att möta upp en kompis eller kanske en date. Stans utbud är generöst, ett läge som flitigt framkallar den eviga beslutsångesten, särskilt när du vill vara spontan. Kanske tycker du att ett restautrangbesök är för ambitiöst, öl för slabbigt och cocktails för mycket. Men då finns ett alternativ som ibland glöms bort - stans sofistikerade vinbarer. Nu guidar vi dig till Stockholms bästa vinbarer.

Alla våra barguider:
- Barer: Stockholms bästa barer
- Pubar: Guiden till Stockholms bästa pubar
- Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer
- Sportbarer: Guiden till Stockholms bästa sportbarer
- Hotellbarer: Här hittar du Stockholms bästa hotellbarer
- Champagnebarer: Stockholms bubblande champagnebarer
- Afterwork: AW! Stockholms bästa afterwork
- Ölbarer: Guiden till Stockholms bästa ölbarer
- Budgetbarer: Guiden till budgetbarer i Stockholm
- Sena barer: Här hittar du Stockholms senaste barhäng

19 Glas: Kontinentala smaker och hemma-hos-känsla
En mysig uteservering med några pallar som liknar vinkorkar frontar 19 Glas på Stora Nygatan. Avslappnat och familjärt, precis som känslan väl framme i baren. Baren skvallrar om ett ambitiöst utbud av vinsorter. Och kanske mest utmärkande - personalens kunnighet och brinnande intresse för såväl vin som bubbel. Att 19 Glas fick Gulddraken för årets bästa bar 2010 är föga förvånande.
Mer information och bilder: 19 Glas, Stora Nygatan 19, Gamla Stan

Corvina Enoteca: Italiensk vinbar i Gamla Stan
På Corvina Enoteca i Gamla Stan serveras vinentusiaster ett stort utbud av viner från hela världen till humana priser i en ypperligt trevlig miljö. Den personliga vinlistan får sällskap av charkuterier och annat gott att äta inomhus eller på den lilla uteserveringen vid Kornhamnstorg.
Mer information: Corvina Enoteca, Kornhamnstorg 47, Gamla Stan


Corvina Enoteca

Tjoget: Vinexpertis på Tjoget
Som Hornstulls första vinbar satsar Hornstulls Bodega på goda och varierande viner från Europa - serverade i riktigt skön miljö. Den intima lilla baren finns att hitta inne på Tjoget och drivs av två välrenommerade sommelierer med erfarenhet från ställen som Djuret, Pubologi och Fäviken. Öppet onsdagar till söndagar.
Mer information: Tjoget, Hornsbruksgatan 24, Södermalm


Hornstulls Bodega på Tjoget

Wijnjas Ost & Vinkällare: Vinromantik anno 1979
En av stans absolut mysigaste vinbarer och restauranger hittar du i en rustik källare på Kungsholmen. Wijnjas har funnits sedan 1979 och här erbjuds flera hundra olika viner att utforska vid sidan om ost och mat. Räkna med att bli vägledd av den kunniga personalen.
Mer information: Wijnjas Ost & Vinkällare, Scheelegatan 3, Kungsholmen


Wijnjas Ost & Vinkällare

Gaston: Fingertoppskänsla
Snygga Gaston är ett måste för alla vinintreserade. Vinlistan är bred och dynamisk - här serveras allt som är gott och kvalitativt. Välj mellan den intima baren i Gamla Stan, som delar kök med gastropuben The Flying Elk, eller syskonet på plan 4 i NK.
Mer information: Gaston Vinbar Gamla Stan, Mälartorget 15, Gamla Stan
Mer information: Gaston Vinbar NK, Hamngatan 18-20 (NK, plan 4), City

Vinköket: Med en känsla av hemmafest
Vägg i vägg med Le Rouge i Gamla Stan hittar du detta hängvänliga syskon med gediget vinintresse. Vinerna sträcker sig från tunga klassiker till viner från nytänkande gårdar, och de funkar lika bra oavsett om du bara vill ta ettt glas eller om du planerar att stanna länge och dela på flera flaskor. Hela konceptet bygger på samma känsla som när hemmafesten hamnar i köket.
Mer information: Vinköket, Brunnsgränd 2-4, Gamla Stan


Vinköket

Vina: "Härligt och ärligt"
Den här ambitiösa vinbaren tar avstamp i Europa och bjussar på viner som är "ärliga". Kombinera med lite pintxos lagom till eftermiddagen eller kvällen, och missa så klart inte heller att ta ett glas på den glada uteserveringen vid Greta Garbos Torg när solen skiner.
Mer information: Vina, Sofiagatan 1, Södermalm

Bar Nombre: Barhäng med spanska viner och cava
Bar Nombre på Odengatan serverar fantastisk mat men är nog allra populärast för sitt barhäng. Förutom färgglada cocktails ligger fokus på cava och spanska viner. Här finns ett gediget utbud och dessutom erbjuds många av dem på glas.
Mer information: Bar Nombre, Odengatan 36, Vasastan


Bar Nombre

Xarcuteria: Tapasbar med koll på vin
Här kan man kombinera omsorgsfullt utvalda viner på glas och flaska med fina charkuterier och tapasrätter. Tanken är att vinet ska vara gott både på egen hand och tillsammans med maten, och utbudet på glas kan variera från kväll till kväll.
Mer information: Xarcuteria, Hantverkargatan 40, Kungsholmen


Xarcuteria

Grodan: Klassiker med välbesökt vinbar
Upplev Grodans sorl som skapas av restauranggäster, skålande cocktailsippare och vinnjutare. I de anrika lokalerna möts en uppfriskande mångfald, där många uppfattar vinbaren som en ultimat plats för ett sofistikerat möte i en livad miljö.
Mer information: Grodan, Grev Turegatan 16, Östermalm

 
Grodan

Riche: Mingelvänligt vardagsrum
Oavsett tidpunkt eller årstid hittar en trogen skara stadsbor till Riche. Är det inte för att äta frukost eller finmiddag, så kanske för att dricka ett gott mingelvin i baren. Glasen fylls av bartendrar som besitter gedigen kunskap, så har du svårt att bestämma dig finns tips att ta emot.
Mer information och bilder: Riche, Birger Jarlsgatan 4, Östermalm

Rolfs Kök: Stor kunskap bakom bardisken
Det finns många anledningar till ett besök på Rolfs kök. Många gäster tar sig självklart hit för en träffsäker och traditionell middag. Men till tillströmingen bidrar ett stort gäng öl- och vinfinsmakare. Här är drinklistan generös och barservitörerna oerhört kunniga.
Mer information: Rolfs Kök, Tegnérgatan 41, Vasastan


Rolfs Kök

Vin Valvet 1644: Vin- och tapasbar i historiskt källarvalv
Nere i det historiska stenvalvet under Södermalmstorg vid Slussen döljer sig stans kanske mysigaste vin- och tapasbar. Tegel, läderstolar och levande ljus gör vinkällaren till en extra speciell upplevelse, för att inte tala om de prisvärda vinerna från jordens alla hörn som går att hitta och avnjuta här.
Mer information: Vin Valvet 1644, Södermalmstorg 8, Södermalm


Vin Valvet 1644

Monks Wine Room: Vinspecilaist på Lilla Nygatan
En murrig höstkväll kan trigga till hemmamys och film men också ett avslappnat glas vin i varm restaurangmiljö. Om det sociala sinnet tar över, är Monks Wine Room ett ypperligt alternativ. I avslappnad miljö i dovt ljus, kan du välja bland 150 olika vin- och champagnesorter. Ett tips är att beställa vinbrickan, som innefattar fem olika sorter.
Mer information: Monks Wine Room, Lilla Nygatan 2, Gamla Stan

Garage del Gusto: Gör som i Toscana
Här hittar du italiensk restaurang, vinbar och delikatessbutik på ett och samma ställe. I vinbaren kan du dricka ett glas italienskt och kombinera med ost- och charktallrik på vägen hem från jobbet. Passa på att testa aperitivo - italiensk after work!
Mer information: Garage del Gusto, Västmannagatan 54, Vasastan

AG: Aktningsvärd bardel på prisbelönt köttkrog
Att Restaurang AG är en imponerande köttkrog har knappt ingen missat. Särskilt inte efter att ha fått utmärkelsen "Sveriges Köttkrog" för andra året i rad. Men man ska inte glömma vad många afterworkare kommer hit för - den avskalade bardisken i bistrokänsla, varma mässingdetaljer och kanske det mest angelägna - den beundransvärda drink- och vinlistan.
Mer information: Restaurang AG, Kronobergsgatan 37, Kungsholmen


Restaurang AG

Deli & Wine: Delikatesser möter vin
Inne i Birgerjarlspassagen hittar du denna vitkaklade deli som kvällstid förvandlas till trevlig vinbar. Drycken väljs ut av ställets sommelierer och är tänkt att kombineras med charkuterier, ostar och andra delikatesser som baren serverar. Bakom konceptet står cateringfirman Carotte.
Mer information: Deli & Wine by Carotte, Smålandsgatan 10, City/Östermalm


Deli & Wine

Eriks Gondolen: Sydeuropeiskt på Slussen
På gatuplan vid Slussen hittar du Gondolens proffsiga vinbar med hundratals rariteter och ett generöst utbud på glas. Låt dig vägledas av barens sommelierer och kombinera vinet med lite barmat om du blir hungrig.
Mer information: Eriks Gondolen, Stadsgården 6, Södermalm

Extratips!

The Green Queen: Fairtrade-vin
Underskatta inte detta trendiga hak som trots utpräglad hälsoprofil erbjuder en komplett bar som står öppen kvällstid. Här serveras noggrant utvalda Fairtrade-viner, glutenfri öl och pitchers spetsade med ekologisk vodka finns även för den som vill.
Mer information: The Green Queen by Mälarpaviljongen, Norr Mälarstrand 64, Kungsholmen


The Green Queen

Klicka här för att se alla vinbarer som vi har skrivit om.

Våra andra barguider
- Pubar: Guiden till Stockholms bästa pubar
- Sportbarer: Guiden till Stockholms bästa sportbarer
- Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer
- Utsikt: Stockholms bästa utsikt

Om guiden till Stockholms bästa vinbarer
Guiden över Stockholms bästa vinbarer uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra vinbar i Stockholm som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den vinbar du nu väljer.

0 kommentarer